Cum traduce PSD articolul din Regulament care i-ar putea face probleme lui Dragnea

Publicat: 18 12. 2016, 13:17
Actualizat: 19 12. 2016, 12:24

„Să le luăm pe rând: pentru ce a fost condamnat Dragnea? Pentru folosirea influenței de lider politic pentru a obține foloase. Unde scrie fraudă aici? Articolul pentru care a fost condamnat nu face referire la fraudă electorală. Sancțiunea nu este fraudă electorală, deci nu este cazul nici măcar să se discute despre acest subiect”, a precizat Nicolicea, pentru MEDIAFAX.

El a arătat, în al doilea rând, că referendumul nu este o operațiune electorală și că, deci, nu se poate face legătura între condamnarea lui Dragnea și fraudă electorală.

„Chiar dacă la referendum se votează, referendumul nu este operațiune electorală, că nu alegi ceva. Era vorba de demiterea lui Băsescu. Legile electorale se referă la alegerile organelor respective – alegeri parlamentare, locale. La referendum nu e vorba de o operațiune electorală”, a adăugat Nicolicea.

El a spus, în al treilea rând, referindu-se la anunțul făcut de președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, privind faptul că formațiunea sa va pleda și vota pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Dragnea și va sesiza CCR în cazul în care PSD va avea câștig la vot, că aplicarea Regulamentului Camerei Deputaților nu este de competența CCR.

„Sunt zeci de decizii ale Curții în care se vorbește despre autonomia Parlamentului și a Regulamentelor. Ar respinge sesizarea ca inadmisibilă. Cei care vorbesc de invalidarea mandatului se fac de râs și nu le pasă pentru că au simțul ridicolului atrofiat”, a mai spus Nicolicea.