Prima pagină » Știri politice » Cum vede Cioloș o eventuală guvernare PSD după 11 decembrie: „Au promis multe lucruri și nu s-au ținut de ele”

Cum vede Cioloș o eventuală guvernare PSD după 11 decembrie: „Au promis multe lucruri și nu s-au ținut de ele”

Cum vede Cioloș o eventuală guvernare PSD după 11 decembrie:
Premierul Dacian Cioloș a declarat, marți, întrebat dacă o eventuală guvernare PSD, după alegerile din 11 decembrie, ar însemna un dezastru pentru România, că "dacă ne uităm la modul în care a guvernat PSD până acum, la ce au promis și ce au făcut, evident că cred că o astfel de guvernare nu ar duce la îndeplinirea obiectivelor" pe care și le-a asumat. "Ce am constatat până acum e că cei de la PSD au promis multe lucruri și nu s-au ținut de ele. Pentru mine lucrurile sunt clare", a precizat Cioloș. În acest context, premierul a subliniat faptul că în România se votează de multe ori de frică, lucru care nu mai e suficient și că și-ar dori ca românii să ia deciziile "în cunoștință de cauză și asumate".

„Vă pot răspunde doar din perspectiva trecutului pentru că nu știu ce își propun să facă în viitor. Dacă ne uităm la modul în care a guvernat PSD până acum, la ce au promis și ce au făcut, evident că cred că o astfel de guvernare nu ar duce la îndeplinirea obiectivelor pe care și eu mi le-am asumat și alții și le-au asumat. De asta m-am și angajat într-o anumită direcție. Eu m-am angajat într-o anumită direcție și am zis că sunt gata sa conlucrez cu USR și PNL. Lideri ai PSD-ului au spus că acelea sunt generalități și că oricine poate să le afirme. Nu e suficient să le afirmi, trebuie să le și aplici. Ce am constatat până acum e că cei de la PSD au promis multe lucruri și nu s-au ținut de ele. Pentru mine lucrurile sunt clare”, a răspuns Cioloș în cadrul dezbaterii „Proiectul de țară, între politică și tehnocrație”, organizată de Grupul pentru Dialog Social și Revista 22, întrebat dacă o eventuală guvernare PSD, după alegerile din 11 decembrie, ar însemna un dezastru pentru România.

Premierul a precizat faptul că în România se votează de multe ori de frică, „de teamă să nu se întâmple ceva mai rău”, lucru care nu mai e suficient.

„Trebuie să ne asumăm și un mod pozitiv și constructiv de a ne putea afirma și susține idei reformatoare (…) Dacă ne construim puterea doar pe teamă, facem jocul celor care instigă la teamă și ură, și nu e un lucru bun pentru societatea românească. Mi-aș dori ca deciziile să se ia în România și să fie luate de către români în cunoștință de cauză și asumate, nu de frică de ceva”, a spus Cioloș.

Pe de altă parte, Cioloș a admis că Executivul putea să facă mai multe, însă a subliniat faptul că „primul lucru care mai poate să fie făcut e să convingem cât mai multă lume să vină la vot”.

„Cred că fiecare dintre noi, e important să o spunem și să avem atitudinea clară din acest punct de vedere. Nu se poate face democrație fără participare la vot”, a mai spus Cioloș.

 

Autor