În continuare, Laura Codruța Kovesi ar conduce, de fapt, Direcția Națională Anticorupție, susține Liviu Dragnea, care se pregătește să-i deschidă un dosar penal ministrului de Interne Carmen Dan.
„Vor să-i deschidă dosar penal și domnei ministru de Interne. Din câte am înțeles eu, Kovesi conduce Parchetul General. Planul e făcut la zona Cotroceniului, nu știu dacă în clădirea Cotroceniului. Acești domni și doamne care mi-au făcut atât rău. Eu sper că va câștiga democrația. Cred că va câștiga democrația. Democrația nu înseamnă anarhie. Înseamnă și reguli, respectarea Constituției, drepturilor fundamentale, statului de drept, fiecare instituție să rămână în matca constituțională și legală. Democrație înseamnă că președintele nu-și permite să ceară unui partid să își schimbe liderul, să incite la violență, să facă presiune asupra judecătorilor”, a declarat liderul PSD la Antena 3.
„Este incalificabil. În orice țară din Europa, un miting neautorizat și când apar violențe intervin forțele de ordine. La noi, Iohannis a încurajat aceste violențe, i-a cerut domnului Lazăr să înceapă o anchetă pe jandarmi. În baza legii Iohannis. Ați auzit vreo anchetă pe cei care au produs violențele? Atunci e atât de greu de înțeles ce se întâmplă ca să timoreze forțele de ordine. Dacă #rezist intră la Cotroceni, forțele de ordine ce o să facă? O să le spună intrați”, spune Dragnea.
Președintele PSD neagă că ar fi avut vreodată relații apropiate cu fosta șefă a DNA, așa cum ar putea să reiasă din fotografiile publicate pe Facebook de Victor Ponta, de la petrecerile organizate la vilele SRI din București.
„Eu nu am vorbit cu Kovesi niciodată despre politică, dar nu știu dacă au vorbi alții. Se vorbea despre Guvern,” susține Dragnea, care a explicat că pozele apațin fostului director SRI George Maior, care le plasează „poștașului său”, Victor Ponta: „Nu știu cine era (în ultima fotografie publicată, n.r.) , Rus, Dâncu. Sigur nu era Botoș. Ori Sebi Ghiță, ori Ponta. Dar nu are importanță, pentru că aceasta e o bucățică din spațiul uriaș de acolo. Toată lumea venea, spunea directorul SRI un speech și premierul, care spunea cât de mult ajută SRI Guvernului. După care era socializare. Se stătea o oră, două trei. Mai dispăreau unii prin niște camere: Coldea cu Kovesi. Maior cu Coldea. Se vorbea de fotbal, politică, chestiuni interne, internaționale, dar fiecare vorbea cam ce îl interesa pe el”.
Liviu Dragnea l-a sfătuit pe actualul director al SRI să scoată serviciul din politică și justiție.
„Am avut perioade în care l-am certat (n.r.: pe Eduard Hellvig) și în continuare îi spun dacă nu reușește să facă schimbările acolo, dacă nu reușește să îi facă pe cei din SRI să înțeleagă că trebuie să facă doar atribuțiile prin lege, nu influențe în partide și parchete, înseamnă că a stat degeaba cât a stat acolo la SRI”, afirmă Dragnea. „Acolo SRI poate să ia decizii serioase. Acolo sunt reguli militare. Au luat decizia. Se pune în practică. Poate așa a lăsat impresia asta George Maior. Directorul SRI are atribuții foarte importante, are puterea maximă în SRI. Nu poate încălca regulile, dar are puterea maximă. Acolo nu se poate lua nicio decizie fără directorul SRI. Tot ce s-a întâmplat acolo a fost aprobat de Maior. La fel și acum. Să nu creadă cineva că acolo sunt niște vaze care sunt din când în când udate.”
Liderul PSD a explicat că mișcările din PSD care vizau demiterea sa nu sunt întâmplătoare, dar reacția membrilor social-democrați a fost pe măsură., cu care nu a avut
„A ieșit Iohannis și a spus scăpați de Dragnea. #Rezist a zis scăpați de Dragnea. (…) Foarte mulți colegi de ai mei au spus că nu a fost o coincidență. Ce nu au înțeles acești colegi și mă așteptam să știe, nu au înțeles, pentru că ei au cerut ca președinții de organizații să discute în județe și să vină cu mandat. Acolo a fost o mișcare foarte puternică de susținere a mea și o reacție violentă împotriva unor astfel de cereri, pentru că pe lângă programul de guvernare pe care îl punem în practică, este această luptă cu obiectul de a reinstaura dreptate în România, readucerea în matca lor a Serviciilor”, a mai spus Dragnea.
„După astă toamnă, am avut o discuție cu colegii mei din partid și am zis – domnule, dar credeți că e necesar să îmi dau demisia? Nici vorbă. Am discutat în țară. Am discutat în primăvară. Am avut Congresul în care am întrebat din nou. Am avut mitingul în care am întrebat – mergem înainte împreună? Am avut condamnarea pe 21 iunie. Am întrebat colegii în seara asta. Am zis: domnule, eu nu cedez, mă las ciuruit, dar nu mă las. Ce a apărut dintr-o dată? Cu sondajele. A venit un coleg care vorbea de niște sondaje, nu știu de unde. Nu a arătat nimeni. Spunea că suntem la 30%. Eu știu că partidul e undeva la 35%, eu sunt sub scorul partidului. Așa eram și când am câștigat alegerile”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.
Întrebat dacă este de părere că există un plan de înlăturare a Guvernului până la 1 ianuarie, Dragnea a răspuns: „Da, categoric da. El e străveziu, trebuie să pui piesele de puzzle. Preluarea președinției Consiliului UE de către România înseamnă de fapt preluarea de premierul Dăncilă și miniștri. Pentru că la Bruxelles s-a decis că Guvernul trebuie să gestioneze asta, nu președintele României. Cu acest guvern intrat în 2019, nu mai poate fi dusă minciuna. Înseamnă dorința lui Klaus Iohannis de a avea niște servicii care în continuare să se joace prin justiție, care să amenințe, să șantajeze și să protejeze pe cine vrea el. Înseamnă că rezultatele noastre din programul nostru de guvernare vor fi și mai evidente, dacă e corect spus așa, și poate ajunge în campania electorală Iohannis să le spună românilor – votați-mă pe mine, pentru că nu am făcut nimic. În contracandidatură cu tot ceea ce a făcut bun Guvernul. Astea sunt mizele uriașe”.
„Este o cursă contracronometru cu acest sistem odios. De ce? Una dintre legile justiției este în vigoare. Mă rog, ÎCCJ spune că nu e în vigoare și acolo trebuie discutat de ce nu o aplică. Urmează să fie trimise codurile penale în Parlament, urmează bugetul, care îi deranjează foarte tare, pe Serviciile secrete și pe Iohannis. SPP, la fel, să nu mai stea nici el în câmpul tactic, pentru că se zbenguie de ani de zile prin Parchete. Dacă ne prinde 15 decembrie la Guvernare și toate astea se întâmplă, ei au pierdut total meciul”, spune Dragnea.
„Poziția mea e foarte clară. Aș vrea să vă spun motivația pentru o astfel de măsură și aici intru în contradicție și cu domnul Toader și cu altcineva, care a spus că în An Centenar e un an de clemență. Eu nu consider că e un act de clemență, ci de dreptate, pentru că au fost condamnări pe baza protocoalelor. Deci nu-s absolut de acord cu definiția asta”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3. „Că trebuie adoptată prin OUG, că trebuie prin Parlament (…) Spuneau la un moment dat în scrisoare că de asta reprezint o vulnerabilitate în partid, că se discută despre asta. Și am spus să fiu radiat din partid. Problema nu sunt eu. Problema este că ei nu vor să piardă această influență malefică.”