Dan Barna nu mai are majoritate în echipa Biroului Național al USR

Publicat: 15 09. 2019, 15:27

Biroul Național al USR are în total un număr de 24 de membri, iar dintre care doar 11 fac parte din „echipa Barna USR la guvernare”. Restul membrilor BN al partidului sunt din grupul „Uniți Salvăm România”, „USR Unit”, „USR echilibrat” și „USR la firul ierbii”.

Cei șapte vicepreședinți ai USR, aleși în Congresul de sâmbătă al formațiunii sunt: Ion Bulai – „Echipa Barna la guvernare”, Stelian Ion – „Uniți Salvăm România”, Cristina Prună – „Echipa Barna la guvernare”, Nicolae Bogdănel Ștefănuță – „Uniți Salvăm România”, Claudiu Năsui – „Echipa Barna la guvernare”, Cristian Seidler – „Uniți Salvăm România” și Allen Coliban – „USR echilibrat”, conform documentului obținut de MEDIAFAX.

De asemenea, Cristian Ghinea nu a mai candidat la funcții în partid, Cătălin Drulă este acum doar membru în Biroul Național, iar Ionuț Moșteanu nu a mai fost ales vicepreședinte, ci simplu membru al BN.

Cu privire la alegerile interne ale USR au exista suspiciuni de fraudă reclamate de Cosette Chichirău, lider al filialei din Iași și contracandidata lui Dan Barna la șefia USR. Acuzații de fraudă au fost și din partea filialelor Botoșani și Vâlcea.

Ulterior, comisia electorală a USR a întocmit un raport în care precizează că nu există suspiciuni privind fraudarea voturilor la alegerile interne, iar acuzațiile lui Cosette Chichirău sunt neîntemeiate, potrivit documentului obținut de MEDIAFAX.

După ce a anunțat lista Biroului Național al USR, Dan Barna a spus că echipa a fost aleasă prin vot democratic, iar astfel partidul va fi adus la guvernare.

„Este o echipă în care am mare încredere. Împreună vom câștiga alegerile prezidențiale, locale, și vom duce USR la guvernare. Este echipa care va aduce însănătoșirea României și transformarea într-o țară din care tinerii să nu mai plece, în care antreprenorii sunt sprijiniți, în care legea este lege, iar resursele sunt folosite pentru cei care au nevoie. Acea Românie pe care ne-o dorim toți și în care putem trăi fericiți aici, acasă”, a afirmat Dan Barna, într-o conferință de presă susținută duminică la Timișoara.

Dan Barna a fost validat, sâmbătă, pentru un nou mandat de președinte USR, în cadrul celui de-al cincilea Congres Național al partidului de la Timișoara. Barna a fost validat cu 429 de voturi din 478 de voturi exprimate. Totodată, acesta a obținut 14 voturi „contra”, iar 25 de persoane s-au abținut.