Prima pagină » Știri politice » Dăncilă, despre pedepsele agresorilor femeii jandarm din 10 august: Nu mi se pare un lucru corect

Dăncilă, despre pedepsele agresorilor femeii jandarm din 10 august: Nu mi se pare un lucru corect

Dăncilă, despre pedepsele agresorilor femeii jandarm din 10 august: Nu mi se pare un lucru corect
Fostul premier Viorica Dăncilă a declarat, luni seară, că decizia instanței de a-i condamna la închisoare cu suspendare sau muncă în folosul comunității pe agresorii femeii jandarm de la protestul din 10 august 2018 nu este corectă.

„Acea jandarmeriță a fost lovită. Eu cred că trebuie să avem o abordare egală și pentru cei care au lovit persoanele, dar și pentru cei care au lovit organele care își făceau datoria. Ca să dai suspendare sau muncă în folosul comunității pentru cineva care a comis aceste lucruri mie nu mi se pare un lucru corect. Eu cred în justiție”, a spus Viorica Dăncilă, la Digi24.

Fostul premier susține că era în concediu pe 10 august 2018 și că numele ei nu ar trebui legat de acel eveniment.

„Nu are de ce să se lege 10 august de Viorica Dăncilă. Am avut cerere de concediu, nu eram în țară. Eu cred că pentru corectitudine nu trebuie să folosim astfel de evenimente ca mesaje politice”, a subliniat Dăncilă.

Cei șapte agresori ai femeii jandarm de la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei au fost condamnați în decembrie 2019, de magistrații Judecătoriei Sectorului 1, la închisoare cu suspendare pentru ultraj. Pedepsele dispuse de instanță sunt cuprinse între 1 an și 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare. Doi dintre aceștia au fost condamnați și pentru uz de armă fără drept, cei care au furat arma Ștefaniei Nistor.

Bărbații nu mai au voie să participe pentru 5 ani la proteste, la adunări publice sociale, culturale sau sportive.

Instanța a mai dispus ca inculpații să presteze muncă în folosul comunității în cadrul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, la Administrația Cimitirelor sau Crematoriilor Umane sau în cadrul Fundației pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare sau la Arhiepiscopia Bucureștilor.

Femeia ce făcea parte din forțele de ordine ale Jandarmeriei a fost lovită de mai mulți protestatari în 10 auguat 2018. Ea a fost prinsă în mulțime alături de un alt coleg jandarm, fiind loviți de mai mulți protestatari. Alți protestatari au intervenit, însă, și au făcut scut, pentru a-i apăra pe cei doi jandarmi.

La scurt timp, Jandarmeria a anunțat că femeia a fost internată cu suspiciune de fractură la coloana cervicală. Însă a fost externată după câteva zile. În spațiul public au apărut critici la adresa ei având în vedere că, inițial, reprezentanții Jandarmeriei au anunțat că are o fractură de coloană pentru ca, după doar câteva zile, jandarmerița să părăsească spitalul pe propriile picioare.

Sute de protestatari au fost răniți în 10 august 2018, dosarul aferent fiind pe masa procurorilor și în prezent.

Citește și