Dăncilă: E revoltător că Iohannis folosește expresia „Guvern corupt”. Îl somez să prezinte probe

Publicat: 28 08. 2019, 21:24

„Este de-a dreptul revoltător faptul că domnul Iohannis folosește de la tribuna oficială a Administrației Prezidențiale expresia „Guvern corupt”. Îl somez pe candidatul Klaus Iohannis să prezinte de urgență probe pentru această afirmație care dăunează profund imaginii României. Îi asigur pe toți românii că în ceea ce mă privește, nu a existat niciun act de corupție și nicio problemă de ordin juridic care să umbrească activitatea mea”, a declarat Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă susținută miercuri la Guvern.

Șeful Executivului îi reamintește președintelui Iohannis că același guvern pe care îl consideră incompetent este același care a fost lăudat de Donald Trump pentru performanțele economice și rezultate Președinției Consiliului UE.

„Domnul Iohannis își vinde sloganul, însă, în realitate, nu își dorește nici un guvern normal, nici un Parlament normal și nici o societate normală. Acest Guvern pe care domnul Iohannis îl consideră incompetent este același guvern lăudat de președintele Trump pentru performanțele economice, este același guvern lăudat de toate statele membre ale Uniunii Europene și de toți oficialii europeni pentru buna gestionare a Președinției Consiliului UE, același guvern care a crescut veniturile oamenilor și a făcut investiții în aproape toate comunitățile locale. Este același guvern care a obținut încrederea cetățenilor prin votul din 2016, pentru că acel vot a dat susținerea parlamentară pentru guvernul de astăzi. Nu voi accepta niciodată ca votul românilor să fie discreditat”, a completat Dăncilă.

Ea a mai spus că președintele Iohannis își aduce singur laude că România este stabilă, în timp ce face tot ce îi stă în putere să destabilizeze țara, prin blocarea Guvernului.

„La fel ca ieri, domnul Iohannis își aduce singur laude și ne garantează că România este o țară stabilă în timp ce face tot posibilul să o destabilizeze, blocând sistematic activitatea acestui guvern. Avem un președinte care a reușit contraperformanța de a bloca de nenumărate ori guvernul refuzând miniștri după bunul plac. Avem un președinte care nu a avut niciodată încredere în acest guvern și aș vrea să ne reamintim de Președinția Consiliului UE, care a debutat cu criticile domnului Iohannis și care s-a încheiat cu aprecierea tuturor statelor membre și nu numai”, a declarat premierul.

Viorica Dăncilă a atacat și opoziția, precizând că PNL își dorește tăierea pensiilor și salariilor a veniturilor specialiștilor din IT și că se pare că aceasta e viziunea lui Klaus Iohannis a unui guvern de succes.

„Dacă domnul Iohannis consideră că acest guvern a eșuat pentru că a crescut pensiile și salariile, a generat una dintre cele mai mari creșteri economice din Uniunea Europeană, a dus șomajul la un minim istoric și a crescut considerabil investițiile, înseamnă că un guvern de succes este ceea ce ne propune opoziția pe care el o încurajează: tăieri de pensii și salarii, eliminarea sprijinului pentru angajați, tăierea veniturilor specialiștilor din IT, renunțarea la dreptul de proprietate și conviețuirea în grupuri. Aceasta este viziunea președintelui pentru un guvern de succes?”, a conchis șeful Executivului.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. Șeful statului a mai spus că actualul Guvern are nevoie de o confirmare în Parlament și solicită declanșarea procedurii în acest sens.

În cazul în care noul Executivul nu va trece de Parlament, Iohannis susține că există soluții constituționale pentru a nu intra într-o criză profundă.

„Nu ar trebui să fie, însă, nicio surpriză pentru nimeni. Dimpotrivă, este rezultatul firesc a doi ani și jumătate de guvernare haotică, incompetentă și coruptă. Prin votul din 26 mai, românii le-au transmis PSD și ALDE un mesaj extrem de clar, pe care ei, PSD și ALDE, pur și simplu se fac că nu îl înțeleg”, a explicat Klaus Iohannis.