Daniel Băluță, la semnarea contractului pentru reabilitarea planșeului de la Unirii: Rezolvăm una dintre cele mai mari provocări de infrastructură
This browser does not support the video element.
Daniel Băluță, actualul și viitorul primar al Sectorului 4, a patrticipat luni, alături de premierul Marcel Ciolacu, la semnarea contractului de consilidare și reabilitare a planșeului de la Piața Unirii. Potrivit edilului prezent la Guvern, prin acest proiect se va rezolva „una dintre cele mai mari provocări ale infrastructurii Bucureștiului”.
O capitală europeană modernă înseamnă că siguranța cetățenilor ei este pe primul loc. Astăzi, prin alocarea resurselor financiare de către Guvern, de către dumneavoastră, domnule prim-ministru, prin implicarea ministrului Dezvoltării, rezolvăm, după un secol, una dintre cele mai mari provocări ale infrastructurii Bucureștiului din chiar centrul Capitalei. Experții au semnalat la timp cât de gravă este provocarea generată de starea planșeului Unirii, iar responsabilitatea noastră este de a găsi rapid cea mai bună și durabilă soluție, a precizat Daniel Băluță.
Edilul a evidențiat fondurile europene atrase în Sectorul 4 care se ridică la suma de 3,5 miliarde de euro și a cerut sprijinul Guvernului în proiectele viitoare pentru Capitală și locuitorii ei.
„Putem pune în siguranță centrul Bucureștiului printr-o investiție importantă, care rezolvă una dintre cele mai complexe lucrări de infrastructură de după Revoluție, cele peste 3,5 miliarde de euro pe care am reușit să le atragem ca investiții cu finanțare europeană în Sectorul 4 au adus în ultimii ani dovada că Bucureștiul are capacitatea de a se dezvolta rapid, transformându-se cu adevărat într-o capitală europeană. Domnule prim-ministru, sunt aici pentru a vă transmite mulțumirea cetățenilor pe care îi reprezint, bucureșteni care au nevoie de susținere a dumneavoastră, a Guvernului pe care îl conduceți, astfel încât ritmul dezvoltării comunității noastre să continue, iar infrastructura de transport, marile lucrări din sănătate, educație, mediu să se dezvolte pentru a atinge calitatea vieții pe care românii și-o doresc. O capitală modernă este dovada că România are capacitatea să ofere cetățenilor, să-i standarde europene”, a adăugat primarul Sectorului 4.
Lucrările la planșeul Pieței Unirii au fost atrbuite Asocierii dintre Erbașu S.A – Concrete Solutions – BogArt și sunt programate să înceapă în maxim trei săptămâni, spune Daniel Băluță.
Valoarea totală a lucrărilor se ridică la suma de aprox. 800 de milioane lei, finanțare de la Guvern, iar termenul de finalizare este de 33 de luni (9 luni durata maximă pentru etapa de proiectare și 24 de luni pentru execuție).
Deficiențele identificate la Planșeul Unirii:
- armături corodate, beton exfoliat, reduceri de secțiune, vegetație acvatică pe fața betonului și defecte de față văzută la riglele cadrelor;
- grinzi secundare (nervuri) demolate, zone care se presupune că au fost refăcute în cofraj metalic nerecuperat și care sunt într-o stare avansată de coroziune;
- grinzi secundare (nervuri) cu secțiune de rezistență puternic afectată, console scurte la cadrele de rost distruse în întregime ca urmare a infiltrațiilor de apă în rosturi;
- beton exfoliat, armături corodate și infiltrații locale în placa de beton a planşeului;
- defecte de execuție și lucrări executate necorespunzător cu ocazia diverselor intervenții la planșeu;
- degradări la partea carosabilă a străzilor de deasupra planşeului, guri de scurgere, borduri, trotuare pietonale și parapete.
CITIȚI ȘI: