Daniel Zamfir, despre panourile cu OSTAȘUL, plătite din bani publici: ,,E limpede că e o precampanie a domnului Ciucă pentru alegerile prezidențiale”

Publicat: 07 08. 2024, 12:44
Actualizat: 07 08. 2024, 14:40
Daniel Zamfir

Senatorul PSD Daniel Zamfir a declarat cu privire la faptul că cele 400 de panouri publicitare din țară în care este promovată cartea lui Nicolae Ciucă ,,Un ostaș în slujba țării” că ,,E limpede că această campanie e una de promovare a cărții înțeleg eu. Trebuie văzut în ce măsură din subvenția de la partide se poate plăti acest tip de publicitate pentru lansarea unei cărți. E limpede că e o precampanie a domnului Ciucă pentru alegerile prezidențiale.”

Senatorul PSD a declarat că în acest caz dacă vorbim despre sume de aproximativ 2 milioane de euro și cel mai probabil alte 2 milioane de euro până la alegeri, instituțiile abilitate ar trebui să facă verificări.

Cu privire la legalitate, Autoritatea Electorală Permanentă și alte instituții care pot să decidă dacă banii au fost cheltuiți legal, chiar nu e treaba mea.

Nicolae Ciucă a ales metoda de promovare a cărții sale ce urmează să fie lansată în curând, însă la pachet ar veni și o precampanie pentru alegerile prezidențiale.

A furat startul domnul Ciucă, dar e în regulă, fiind mai slab cotat în sondaje și cei de la PNL, având clară intenția încă de la europarlamentare a domnului Ciucă să candideze la președinție au folosit acest prilej încă din campania europarlamentară să-l promoveze pe domnul Ciucă. Cred ei că recuperează din imaginea publică, împânzind țara de panouri, din punctul meu de vederenu este o practică care să fie de succes, a punctat Daniel Zamfir.

Senatorul PSD consideră că totuși această campanie de promovare ar putea avea efect invers.

,,Domnul Ciucă este cunoscut, a fost prim-ministru, el va rămâne pentru lucrurile pe care le-a făcut, nu neapărat campania aceasta de panotaj cu Ostașul care eu cred că mai mult i-a dăunat decât să creeze un avantaj.”, a mai declarat Zamfir.

CITEȘTE ȘI: