Darul „grecesc” pe care UDMR i-l oferă lui Victor Ponta

Publicat: 01 06. 2012, 12:23
Actualizat: 01 06. 2012, 12:23

Președintele Kelemen Hunor a declarat că este de acord cu organizarea alegerilor parlamentare în luna octombrie, dar pentru asta premierul Victor Ponta trebuie să-și dea demisia.

„Noi am spus de fiecare dată că ar fi bine să organizăm alegeri parlamentare cât mai repede. Chiar anul trecut, eu vorbeam de alegeri parlamentare în mai-iunie acest an. A doua chestiune, la fel de importantă, dacă nu mai importantă este Constituția. Ea spune exact cum pot fi organizate alegeri anticipate: Parlamentul trebuie dizolvat și pentru acest lucru, Guvernul trebuie să-și dea demisia sau trebuie demis, de două ori trebuie respinsă în 60 de zile propunerea premierului desemnat și după aceea se poate dizolva Parlamentul”, a spus liderul UDMR la RFI.

El a spus că aceasta este soluția constituțională pentru devansarea alegerilor parlamentare. Kelemen Hunor a adăugat că partidele politice nu pot face o înțelegere care să nu respecte Constituția.

Președintele UDMR a precizat că susține ideea devansării alegerilor pentru ca noul guvern și bugetul pentru anul 2013 să fie aprobate cât mai repede.