De ce l-a CONCEDIAT Crin Antonescu pe consilierul Sorin Roșca Stănescu

Publicat: 25 08. 2013, 16:40
Actualizat: 03 11. 2016, 02:22

Președintele PNL Crin Antonescu a precizat, duminică, că l-a eliberat din condiția de consilier personal pe senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu pentru că a descris public modul în care greșește el, arătând că atunci când un om politic greșește însemană că are consilieri „proști”.

„Azi, mulțumindu-i, l-am eliberat din condiția de consilier al președintelui PNL pe domnul senator Sorin Roșca Stănescu. Domnia-sa, la venirea în PNL, și-a oferit serviciile în această calitate, iar eu cu respectul pe care îl port maeștrilor presei, am fost la rândul meu onorat. Și azi l-am eliberat din funcție pentru că domnia sa a descris public cum greșesc eu, ceea ce e foarte corect, e dreptul domniei sale. Dar când un om politic greșește – am luat-o pe ipoteza domniei sale – însemană că are consilieri proști. Și atunci i-am mulțumit”, a spus președintele PNL.

El a arătat că nu este demn să fie consiliat de Sorin Roșca Stănescu și că el nu merge cu „fofârlica”, ci își asumă deciziile politice.

„Nu cred însă, pentru că ceea ce mă învață pe mine, ce e drept, prin Evenimentul zilei, nu așa, cum fac alți consilieri, la ureche, ce mă învață domnul Sorin Roșca Stănescu și foarte mulți înțelepți ai neamului este să umblu cu fofârlica, să mergem așa, pitiți – vrem să propunem pe Săpunaru sau pe altcineva, hai să ținem ascuns ca să nu aibă cine ce zice. Nu. Nu sunt demn să fiu consiliat de domnul Sorin Roșca Stănescu. Nu fac eu așa. Eu dacă susțin un om și cred că merită să fie susținut, o spun public. Pentru că eu asum, atunci când fac o propunere cu Nini Săpunaru, că Nini Săpunnaru nu este vulnerabil”, a spus Antonescu.

„Dacă cineva îmi arată ceva ce nu am știut, evident, pot să spun, domnule, îmi pare rău. Asta e. Dar ca să consider că e posibil ca el să aibă nu știu ce mișmașuri și atunci mai bine tac, mai bine merg pe ascuns, poate reușesc să-l strecor, să-l pună ministru, și mai vedem noi după aia – eu așa ceva nu fac”, a adăugat Antonescu.