De ce nu demisionează Ponta: Nu poți merita funcția dacă te interesează numai de tine

Publicat: 09 06. 2015, 22:35
Actualizat: 10 06. 2015, 08:54

Întrebat, la Antena 3, dacă ia în calcul, într-un procent mic sau mare, varianta de a-și demisia, Ponta a răspuns: „Am luat-o în calcul imediat după ce m-am întâlnit cu procurorul și i-am spus chestia asta și președintelui, cu care am vorbit imediat după. Da, pentru mine strict personal e varianta cea mai bună. Când aud asta, cu cariera politică… Nu, acum, ce vorba de carieră politică, aici e vorba de viața mea și a familiei mele”.

El a adăugat însă că nu poate fi ocupată o funcție de prim-ministru, pe care s-o și meriți, „dacă te interesează numai de tine și de cei din jur”.

Ponta a declarat și pentru presa străină, marți, că a luat în considerare demisia după ce a fost informat că este suspect într-o anchetă de corupție, dar a decis să rămână în funcție pentru a asigura stabilitatea politică.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârșit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaților avizarea urmăririi penale pe numele premierului și pentru conflict de interese.

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut lui Ponta să demisioneze, însă premierul a refuzat.