VIDEO | De la „coordonatori politici” la adversari în campanie / Primele replici între Gabriela Firea și Sebastian Burduja

Publicat: 10 05. 2024, 16:00
Actualizat: 10 05. 2024, 16:40

This browser does not support the video element.

Și-au dat mâna în fața Palatului Victoria, au semnat protocol de colaborare, apoi au rupt protocolul și acum sunt adversari politici în campania electorală pentru același fotoliu, cel de primar general.

Gabriela Firea și Sebastian Burduja, președinții organizațiilor PSD, respectiv PNL București au intrat în campania pentru Primăria Capitalei. După luni de tergiversări și o altă lună în care s-au coordonat pentru candidatul comun Cătălin Cîrstoiu, Firea și Burduja au ajuns candidații oficiali ai propriilor partide.

Amândoi au declarat imediat după decizia coaliției că nu se vor ataca în campanie. Dar, regulile jocului electoral sunt altele. Puși unul lângă altul, Firea și Burduja au schimbat replici în podcastul DREPT LA VOT.

În jurnalul său de campanie, postat pe rețelele sociale, candidatul PNL a afirmat că nu va lansa niciodată atacuri la persoană.

Eu nu o să lansez vreodată atacuri la persoană. E vorba doar de ce a făcut fiecare. Or, doamna Firea a eșuat în mandatul pe care l-a avut ca primar general. Dacă cineva are impresia că într-o campanie nu trebuie să superi pe nimeni, prefer să facem ceea ce trebuie pentru bucureșteni, pentru că nefăcând nimic, ajungi să superi pe toată lumea.

Burduja a expus câteva momente din podcastul unde s-au întâlnit cei doi competitori. Candidatul PNL a mai spus despre Gabriela Firea că „nu a fost un primar bun”.

Dacă ar fi fost un primar bun, era primar și azi. N-a fost un primar bun. În 2020, bucureștenii au ales altceva. Ne-am păcălit cu toții și cu Nicușor. De-aia trebuie să schimbăm Bucureștiul.

CITEȘTE ȘI: