Prima pagină » Știri politice » Decizia în cazul Corlățean, amânată din nou

Decizia în cazul Corlățean, amânată din nou

Decizia în cazul Corlățean, amânată din nou
Biroul Permanent al Senatului a amânat luni, din nou, o decizie privind solicitarea DNA de urmărire penală a fostului ministru de externe, sentorul Titus Corlățean, din cauza lipsei de cvorum.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susținut că, personal, a insistat pentru demararea procedurilor parlamentare și convocarea BP, astfel încât să nu existe speculații.

El a spus însă că este perioadă de campanie electorală, ceea ce ar explica lipsa de cvorum.

Conducerea Senatului urma să stabilească un calendar al dezbaterii solicitării DNA, respectiv să dea un termen comisiei juridice pentru raport și să fixeze o dată pentru votul în plen.

Direcția Națională Anticorupție a cerut Senatului României încuviințarea începerii urmăririi penale pe numele lui Titus Corlățean, fost ministru al Afacerilor Externe, în Dosarul Diaspora pentru fapte de abuz în serviciu și împiedicarea drepturilor electorale, pe care le-ar fi comis îndeplinind funcția ministerială.
Senatul a amânat discutarea solicitării DNA deoarece ședința de marți a Biroului Permanent nu a întrunit numărul necesar de membri prezenți, motivul invocat fiind acela că mulți aleși sunt plecați în campanie electorală.

„În contextul organizării alegerilor prezidențiale din anul 2014, în calitate de ministru al afacerilor externe, Corlățean Titus, prin încălcarea procedurilor legale și prin acte de dispoziție, a organizat discreționar secțiile de votare din străinătate, obținând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus și susținut de partidul din care făcea și el parte. Folosul necuvenit pentru altul a constat în limitarea numărului de cetățeni români care și-au putut exercita dreptul de vot în străinătate”, a precizat DNA într-un comunicat de presă.

Corlățean a demisionat între cele două tururi ale alegerilor prezidențiale din 2014, arătând că nu își poate asuma înființarea de noi secții de votare în străinătate. „Nu pot să accept și nu accept să încalc legea și legalitatea, nu pot accepta ca instituția MAE să fie forțată, obligată să încalce legea și legalitatea pe considerente de interese politice, electorale, ale domnilor Băsescu și Iohannis și nu pot accepta să ofer motive de contestare a rezultatelor alegerilor prezidențiale din turul doi pe considerente de nelegalitate a înființării de noi secții de votare în străinătate”, a fost motivul invocat de Corlățean.

Citește și