Decizia lui Ponta privind Esplanada Tulcea. „M-am dus cu șase premieri și mi-a cam crăpat obrazul de rușine”

Publicat: 28 06. 2014, 14:09
Actualizat: 01 11. 2016, 00:43

Decizia de trecere a Esplanadei din proprietatea publică a statului și administrarea Ministerului Transporturilor în proprietatea publică a județului Tulcea a fost adoptată sâmbătă, prin hotărâre de guvern.

„M-am dus cu șase premieri pe Esplanada de la Tulcea și mi-a cam crăpat obrazul de rușine cum arătau și câți turiști și toate cele. Am întrebat a cui e, Mnisterul Transporturilor… așa, autoritățile locale pot să acceseze fonduri prin Programul Operațional Regional și să putem într-adevăr, când organizăm o întâlnire internațională acolo, în zonă, să ne mândrim nu doar cu natura din Deltă, ci și cu modul în care administrăm această natură și aceste locuri”, a spus Ponta.

În urmă cu o săptămână, premierul Victor Ponta s-a întâlnit, în Delta Dunării, cu omologii săi din Moldova, Georgia, Slovacia, Cehia și Serbia, pentru o reuniune în care au discutat informal despre subiecte de actualitate de pe agenda europeană și regională, în special evoluțiile din vecinătatea estică.

El a afirmat, la final, că este convins că prim-miniștrii din regiune vor face publicitate Deltei Dunării, arătând că i-a plimbat pe aceștia pe canalele Deltei.