Prima pagină » Știri politice » Deputat PSD, despre lupta anticorupție: Au revenit în actualitate toate metodele din anii ’50 împotriva burghezo-moșierimii

Deputat PSD, despre lupta anticorupție: Au revenit în actualitate toate metodele din anii ’50 împotriva burghezo-moșierimii

Deputat PSD, despre lupta anticorupție: Au revenit în actualitate toate metodele din anii '50 împotriva burghezo-moșierimii
Lupta anticorupție desfășurată în acest moment este tributară „intereselor înguste de partid", iar metodele folosite se apropie de cele consacrate de anii '50, atunci când comuniștii au „eliminat clasa politică din actualitate", este de părere deputatul PSD, Valentin Boboc. „Se întoarce țara cu susul în jos, doar s-o găsi ceva de agățat pentru liderii partidului care a câștigat alegerile", a declarat acesta.

„Au revenit la actualitate toate metodele prin care în anii ’50 clasa politică românească a fost eliminată din actualitatea luptei politice. Între lupta împotriva burghezo-moșierimii de atunci, în disprețul drepturilor și libertăților individuale, și lupta împotriva corupților inventați de mașina de propagandă a sistemului este o similitudine ce nu poate să nu neliniștească opinia publică românească”, a spus Boboc la emisiunea Antena Partidelor Parlamentare de la Radio România Actualități. 

Deputatul ales în Teleorman crede că lupta anticorupție a fost dusă la extrem și că s-a urmărit astfel „isterizarea opiniei publice”, oamenii fiind convinși că „nu există bogăție fără corupție, că nu există bunăstare fără fraudă”. 

Acesta acuză că sunt puși într-o lumină cei care se află la putere și se induce ideea că politicienii din opoziție nu sunt corupți, căutându-se întruna infracțiuni în tabăra celor care au câștigat alegerile. 

„Se întoarce țara cu susul în jos, doar s-o găsi ceva de agățat pentru liderii partidului care a câștigat alegerile. Dacă vrei să combați corupția căutând-o doar aici, o s-o combați 1000 de ani fără niciun folos. (…) Respectarea separației puterilor în stat și a normelor statului de drept nu este o chestiune facultativă pentru nimeni. În caz contrar nu ne mai aflăm în România, acea țară democratică ce dorește să aparțină Uniunii Europene, ci ne putem considera, eventual, într-o dictatură de tip sud-american, al cărei climat politic este marcat de șantaj, tensiune și teroare”, a mai spus acesta.

 

 

Citește și