Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost trimis în judecată, procurorii acuzându-l de dare de mită, potrivit unui comunicat al DNA.
„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului RĂDULESCU CĂTĂLIN MARIAN, deputat în Parlamentul României, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția și dare de mită „, se arată în comunicatul DNA.
Potrivit rechizitorului procurorilor, în perioada ianuarie 2013-februarie 2014 a ocupat simultan funcția de administrator al unei societăți comerciale, cât și funcția de deputat.
„În acest sens, deputatul inculpat Rădulescu Cătălin Marian ar fi ignorat dispozițiile legale, conform cărora calitatea de deputat și senator este incompatibilă cu „funcția de președinte … director general, director, administrator, membru al consiliului de administrație sau cenzor la societățile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituții de credit, societățile de asigurare și cele financiare, precum și la instituțiile publice”.
Inculpatul Rădulescu Cătălin Marian, în această perioadă, ar fi acționat în mod permanent și repetat ca administrator și director general al S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L., subrogându-se în drepturile și obligațiile administratorului de drept al societății, manifestându-se, totodată, și ca director general al societății”, se arată în referatul procurorilor.
Totodată, procurorii susțin că pe 27 august 2013, Cătălin Rădulescu i-a promis unui manager de proiect, care se ocupa de construirea unui magazin în Pitești, suma de 10.000 de lei. În schimbul acestor bani, managerul ar fi urmat să nu obiecteze asupra calității lucrării și „să semneze procesul verbal de recepție, fără reducerea devizului cu suma de 50.000 lei pentru lucrările prost executate”.
Potrivit comunicatului DNA, procurorii au fost sprijiniți de SRI, iar dosarul a fost trimis la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunerea de a se menține măsura preventivă a controlului judiciar.