Prima pagină » Știri politice » Deputați care au vorbit doar câteva secunde în patru ani de mandat: „Tăcuții” României, la conducerea țării

Deputați care au vorbit doar câteva secunde în patru ani de mandat: „Tăcuții” României, la conducerea țării

Unii dintre deputații României par a nu avea prea multe de spus atunci când se reunesc în plen, o parte din ei vorbind doar câteva zeci de secunde în patru ani de mandat, majoritatea cuvintelor fiind spuse probabil atunci când și-au depus jurământul.

Unul dintre deputații care au vorbit mai puțin de 2 minute în patru ani de mandat este Ileana Cristina Dumitrache, care a afost alesă în circumscripția electorală nr.14 Constanța din partea PSD. În legisilatura din perioada 2016-2020 a vorbit în total doar 52 de secunde, având 6 luări de cuvând, 11 decloarații politice depuse și 72 de propuneri lesiglative în colaborare cu colegii de partid.

Nici în mandatele precedente deputatul nu a vorbit prea mult: 2012 – 2016 – doar 45 de secunde, la depunerea jurământului, iar în primul mandat, 2008 – 2012, a vorbit doar o singură dată, timp de 36 de secunde, tot la depunerea jurământului, notează ziare.com.

Deputat PNL – 1 minut și 14 secunde

Deputatul PNL Claudiu-Vasile Racuci, ales în circumscripția electorală nr.1 Alba, a doar doar 1 minut și 14 secunde în patru ani de mandat în condițiile în care este și vicelider al grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților.

Unul dintre aspectele surprinzătoare din CV-ul acestuia este faptul că vorbește limba maternă, româna, la nivel „experimentat”.

Eugen Durbacă – 55 de secunde și „prezent” doar 16%

Deputatul de Galați din partea ALDE (în prezent face parte din PPU) a avut o prezență de doar 16% în legislatura 2016 – 2020, precum și 6 luări de cuvânt și a semnat doar 19 propuneri legislative. În cei patru ani de mandat, deputatul a vorbit în plen doar 55 de secunde.

În perioada comunistă, potrivit presei de la acea vremea, Eugen Durbacă a fost membru al Cotetului Județean PCR începând din 1984, iar în 1985 afost ales deputat în Consiliul Popular Județean Galați.

Politicianul deține un certificat de revoluționar, deși, potrivit România Curată, s-ar fi ascuns într-un beci mai multe zile în perioada revoluției după ce fusese salvat de armată de muncitorii furioși că le oprea bani din salariu.

Citește și