Deputații au făcut din nou scut în jurul unui coleg, de data aceasta fiind vorba despre progresistul Titi Holban. Deputatul UNPR, acuzat că ar fi luat șpagă de 10.000 de euro pentru ca o firmă să nu fie sancționată după un control al Direcției Antifraudă, a scăpat de arestarea preventivă, cererea formulată de procurorii DNA fiind respinsă de 198 de deputați, în timp ce doar 96 de deputați au votat pentru ridicarea imunității.
Parlamentarii PNL au votat pentru a se da curs solicitării DNA, fiind vorba despre o decizie oficială a partidului în acest sens, adoptată marți, la prima ședință a noii conduceri liberale.
„Sunt un om integru, cinstit, care am muncit pentru familia mea și nu am încălcat dispozițiile legale. Mi-am îndeplinit onest datoriile ce îmi revin. Niciodată nu am dat sau luat bani pentru a interveni pe lângă un funcționar din instituțiile publice. Nu reprezintă niciun element care să ducă la ideea că m-aș implica în derularea cercetătorilor”, le-a spus Holban colegilor în mesajul prin care le cere să nu încuviințeze solicitarea procurorilor.
Deputatul și-a avertizat colegii că oricare poate să fie în locul său.
„Vă rog din suflet să analizați această situație omenește sau dumnezeiește, atunci când îți judeci aproapele pune-te în locul lui”, i-a rugat Holban pe colegii săi deputați.
Direcția Națională Anticorupție a cerut aviz de la Camera Deputaților pentru arestarea preventivă a deputatului Titi Holban, suspectat de trafic de influență, după ce ar fi luat 10.000 de euro pentru ca o firmă să nu fie sancționată după un control al Direcției Antifraudă.
Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, deputatul Titi Holban ar fi primit 10.000 de euro de la o persoană spunând că va interveni, printr-un intermediar, la un inspector cu funcție de conducere la una dintre Direcțiile Regionale Antifraudă, pentru ca o firmă să nu fie sancționată în urma controlului făcut de instituție.
„În luna ianuarie 2014, inculpatul Holban Titi a acceptat promisiunea unui denunțător că, în schimbul sumei de 10.000 euro, sumă pe care a primit-o efectiv, în două tranșe, va interveni pe lângă o altă persoană, pentru ca aceasta, la rândul ei, să intervină pe lângă un inspector cu funcție de conducere la una dintre Direcțiile Regionale Antifraudă, astfel încât o societate administrată de un apropiat al denunțătorului să nu fie sancționată în urma controlului efectuat de această instituție”, au scris procurorii în ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale.
Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că Titi Holban ar fi cerut și primit mii de euro de la persoane cărora le promitea că va interveni pentru ca acestea să nu fie amendate de Fisc. De la două persoane, Holban ar fi luat 5.000, respectiv 10.000 de euro, potrivit surselor citate.
După un timp, deputatul le spunea persoanelor respective că a amânat intervenția pentru ca acestea să scape de amenzi. Nemulțumiți că Holban nu le rezolvat problemele cu Fiscul, cei care i-ar fi dat bani i-au cerut ulterior acestuia să le înapoieze sumele. Întrucât acest lucru nu s-a întâmplat, deputatul a fost reclamat la DNA, au mai spus aceleași surse.