Conform unor documente ale anchetatorilor obținute de MEDIAFAX, deputatul Mircea Roșca, care este președinte al PNL Prahova, este suspectat de trafic de influență.
Potrivit surselor citate, în anul 2011, când era vicepreședinte al PNL Prahova, Mircea Roșca ar fi pretins de la administratorul unei firme din Comarnic, orașul său de domiciliu, suma de 20.000 euro pentru a-și exercita influența asupra președintelui PNL Azuga, Gabriel Stelian, care este și consilier local, și asupra altor membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a-i înlesni acestuia obținerea unor terenuri la Azuga.
Mircea Roșca ar fi primit efectiv 5.000 euro din acești bani, prin intermediul lui Gabriel Stelian Popescu, iar 11.000 euro ar fi fost folosiți pentru PNL Prahova, se mai arată în documentele anchetatorilor, obținute de MEDIAFAX.
De asemenea, tot prin intermediul lui Gabriel Popescu, suma de 4.000 de euro i-ar fi fost dată secretarului Primăriei Azuga, Diana Dumbravă, care era și președinte al comisiilor de licitație publică deschisă cu strigare organizate la Primăria Azuga pentru vânzarea a două suprafețe de teren. BAnii ar fi fost dați pentru ca firma din Comarnic să fie declarată câștigătoare a licitației.
Totodată, procurorii DNA fac verificări în privința modului în care au fost încheiate mai multe contracte între Spitalul Județean de Urgență din Ploiești și firma unui văr al deputatului PNL Mircea Roșca.
Astfel, conform unor documente ale anchetatorilor, în perioada decembrie 2012 – iulie 2013, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Ploiești, în calitate de autoritate contractantă, au încheiat cu o firmă din Comarnic, în calitate de furnizor, cinci contracte lunare/anuale de achiziții de produse alimentare (carne de pasăre, conserve de legume, orez, zahăr), necesare blocului alimentar al spitalului. Contractele, în valoare totatlă de peste 440.000 de lei, au fost încheiate prin negociere directă, fără anunț de participare, motivându-se situația de extremă urgență în care s-ar fi aflat spitalul.
Anchetatorii spun că aceste contracte ar fi fost încheiate la intervenția lui Roșca, în favoarea firmei vărului său, Adrian Rotilă.
De asemenea, firma lui Adrian Rotilă ar fi beneficiat de contracte și cu Consiliul Județean Prahova, în perioada în care Mircea Roșca a fost consilier județean.
Conform surselor citate, în perioada 2011 – 2014, Mircea Roșca ar fi primit de la vărul său Adrian Rotilă bani și alte foloase, respectiv suma de aproximativ 90.000 lei și lucrări de construcții în valoare de peste 35.000 de lei la locuința sa din Comarnic.
În schimb, Mircea Roșca ar fi promis că intervine la factori de decizie din instituții publice din județul Prahova (Spitalul Județean, Consiliul Județean, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călinești, Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, sucursala pentru Reprezentare și Protocol Sinaia), pentru ca societățile deținute de vărul său să obțină contracte cu aceste instituții.
Potrivit anchetatorilor, Adrian Rotilă deține două firme, iar prin una dintre acestea a cumpărat în leasing, în anul 2013, un autoturism Audi care este folosit de către Mircea Roșca.
La ora transmiterii acestei știri, la DNA Ploiești sunt audiați deputatul Mircea Roșca, care a ajuns la sediul DNA Ploiești puțin după ora 10.00, Diana Dumbravă de la Primăria Azuga și vărul lui Mircea Roșca, Adrian Rotilă.
Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că denunțător în acest dosar ar fi omul de afaceri căruia i-ar fi fost cerută mita de 20.000 de euro și că unul dintre terenurile cumpărate de acesta de la Consiliul Local Azuga este situat în intravilanul stațiunii, pe marginea DN 1, la intrarea dinspre Ploiești.
Mircea Roșca, în vârstă de 40 de ani, este membru al Partidului Național Liberal din 1997, iar din 2011 conduce filiala județeană Prahova a PNL, fiind deputat la primul mandat, ales în colegiul Valea Prahovei.