Deputatul PDL Adrian Gurzău cere OSIM înregistrarea mărcii „Uniunea Popular Liberală”
Deputatul PDL de Cluj Adrian Gurzău a solicitat OSIM înregistrarea mărcii Uniunea Popular Liberală (UPL), instituția urmând să decidă admiterea sau respingerea cererii.
Solicitarea depusă de Gurzău în 27 aprilie se referă totodată la înregistrarea elementelor grafice ale Uniunii Popular Liberale, respectiv a acronimului UPL, fiind reprezentată în partea stângă a siglei o inimă neagră în interiorul căreia sunt delimitate prin conturul alb alte două inimi negre.
Deputatul solicită autorizarea mărcii pentru 12 domenii de activitate, între care cele privind folosirea „hârtiei, cartonului și produselor din aceste materiale, necuprinse în alte clase; produse de imprimerie; articole pentru legătorie; fotografii; papetărie; adezivi (materiale colante) pentru papetărie sau menaj; materiale pentru artiști; pensule; mașini de scris și articole de birou (cu excepția mobilierului); materiale de instruire sau învățământ (cu excepția aparatelor); materiale plastice pentru ambalaj (necuprinse în alte clase); caractere tipografice; clișee”.
De asemenea, UPL ar putea folosi frânghii, sfori, plase, corturi, prelate, vele, saci (necuprinse în alte clase); materiale de umplutură (cu exceptia cauciucului sau a materialelor plastice); materiale textile fibroase brute, dar și îmbrăcăminte, încălțăminte, articole care servesc la acoperirea capului.
Cu marca UPL ar putea și inscripționale și „covoare, preșuri, rogojini, linoleum și alte produse pentru acoperirea podelelor; tapete murale, nu din materiale textile”, precum și „jocuri, jucării; articole de gimnastică și de sport necuprinse în alte clase; decorațiuni (ornamente) pentru pomul de Crăciun”.
Gurzău a declarat, pentru MEDIAFAX, că solicitarea sa a avut la bază o serie de consultări avute în rândul parlamentarilor, dar și a liderilor de filială, între care primarul Aradului, Gheorghe Falcă.
„E clar că trebuie să avem o construcție care să compună mai multe formațiuni de dreapta, iar această mișcare trebuie să aibă o linie populară, suntem afiliați popularilor europeni”, a spus Gurzău, care a admis totuși că gestul său a fost unul „preventiv” în perspectiva alegerilor din această toamnă.
„Avem nevoie de o schimbare de brand și de mesaj, iar momentul este tocmai acesta în care avem o nouă conducere în fruntea partidului”, a mai susținut deputatul.
Totodată, el a precizat că nu este împotriva unei denumiri de Uniune Democrat Liberală, avansată sâmbătă de Cristian Preda, însă aceasta ar fi trebuit înregistrată înainte de a fi făcută publică.