Deputatul PNL Mircea Cazan a pus deja bannere și afișe cu numele său,dar spune că nu sunt electorale

Publicat: 30 10. 2012, 19:42
Actualizat: 25 03. 2019, 22:23
Deputatul PNL Mircea Cazan, care candidează pentru al doilea mandat în Colegiul 6 - Mărginimea Sibiului, a amplasat deja bannere și afișe cu numele său în unele localități, dar spune că acestea nu sunt electorale, pentru că nu conțin îndemnul "votați", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Afișele au fost amplasate pe stâlpii societății Electrica și pe porțile unor locuințe, iar în acestea deputatul apare fie alături de primarii în funcție, în cazul în care aceștia aparțin USL, fie alături de președintele Consiliului Județean Sibiu, acolo unde primarii sunt ai altor formațiuni, cum este cazul orașului Săliște.

Pe bannere și afișe este trecut numele deputatului, sigla USL și textul „deputat de Jina (localitate din județul Sibiu – n.r.)”, de exemplu, dacă respectivul banner sau afiș este montat în localitatea Jina.

Întrebat, marți, de ziariști, la finalizarea lucrărilor la un drum județean din Jina, dacă nu consideră că afișele sunt ilegale, având în vedere că nu a început deocamdată campania electorală, președintele PNL Sibiu a răspuns că nu.

„Sunt un deputat în funcție și pe afișe scrie «deputat de Jina», iar eu sunt deputat de Jina. Am pus bannere în localitățile în care eu sunt deputat, sunt deputat de Rod, deputat de Tilișca, deputat de Jina, deputat de Colegiul numărul 6 și apare doar primarul sau președintele Consiliului Județean, oameni care suntem în funcție. Nu scrie nicăieri «votați». (…) Este banner cu parlamentarul și cu primarul în funcție”, a spus Mircea Cazan.

Acesta a adăugat că nu a avut nevoie de avizul primăriilor pentru amplasarea afișelor întrucât materialele sunt montate pe spațiu privat.

„Este absolut legal. Am aviz de principiu de la Electrica. Nu am nevoie de la primărie pentru că sunt pe spațiu privat. Sunt multe afișe, de exemplu, pe spațiu privat, cu acordul proprietarilor”, a spus președintele PNL Sibiu.

La rândul său, președintele Biroului Electoral Județean Sibiu, judecătorul Dumitru Șomandra, a declarat, marți, că nu a primit nicio sesizare legată de afișaj ilegal în afara campaniei electorale.

„Nu am primit nicio sesizare. Dacă va fi vreuna înregistrată și dacă e de competența noastră, o vom soluționa, dacă nu, o vom trimite la organismele competente”, a spus președintele BEJ Sibiu.

Colegiul 6 – Mărginimea Sibiului cuprinde trei orașe și 16 comune.

În Colegiul 6 pentru Camera Deputaților – Mărginimea Sibiului și-au depus până acum candidaturile Mircea Cazan, Constantin Șovăială – PDL, Maria Țițonia – PP-DD și Albert Szakats-Balo – UDMR.