O voce avizată, care se presupune că știe ce vorbește și are argumente pentru ceea ce vorbește.
Într-un decalog pe Facebook, sub titlul „10 pași înspre anticipate”, Diana Morar explică de ce Curtea Constituțională nu se poate opune nominalizării tot a lui Ludovic Orban pentru funcția de premier. „CCR nu a statuat că Orban nu poate fi nominalizat din nou ca premier din cauză că a fost demis prin moţiune de cenzură. CCR a arătat că persoana ce va fi nominalizată ca premier trebuie să demonstreze că poate coagula în jurul său o majoritate parlamentară. Ludovic Orban nu a demisionat din calitatea sa de premier, ci a renunţat la calitatea de premier desemnat pe care o deţine din data de 10 februarie”, scrie Morar.
Pașii următori prevăd consultări la Cotroceni, iar alegerea președintelui „poate fi din nou Ludovic Orban sau o altă persoană care să poată strânge o majoritate parlamentară pentru a accede la guvernare”.
Rferitor la alegerile anticipate, deja ne îndreptăm spre ele, crede Diana Morar. „Pentru a se declanşa alegerile anticipate e nevoie de două condiţii cumulativ prevăzute de Constituţie – să curgă 60 de zile de la prima desemnare a unui premier şi să cadă la votul de învestitură în Parlament două propuneri de premier. Apoi, preşedintele poate dizolva Parlamentul şi declanşa alegeri anticipate. Prima condiţie se îndeplineşte, ne aflăm înăuntrul termenului de 60 de zile ce curge din 10 februarie, când prima propunere de premier a fost făcută în persoana lui Ludovic Orban. Au trecut exact 15 zile, mai sunt 45. Prima propunere de desemnare a lui Ludovic Orban ca premier nu a trecut votul de învestitură în Parlament întrucât Parlamentul nu s-a întrunit în şedinţă, iar termenul maxim de 15 zile a expirat. Astfel, Ludovic Orban a renunţat la prima desemnare, aşadar prima propunere nu a trecut”.
Din teoria lui Morar, reiese că dizolvarea Parlamentului e doar o chestiune de zile. Iată ce scrie secretarul de stat la Justiție pe Facebook: „După cea de a doua nominalizare, Parlamentul are 15 zile termen să audieze miniştrii propuşi în Cabinet şi să dea vot de învestitură. Dacă Guvernul trece la vot în Parlament, avem legitimitate în actul de guvernare, putând implementa măsurile din programul de guvernare prin adoptarea de legi. Dacă Guvernul format în jurul celei de a doua nominalizări nu trece votul Parlamentului, avem alegeri generale anticipate, termenul de 60 de zile expirând în 10 aprilie”.