Diana Șoșoacă NU a susținut ajutoarele pentru sinistrați. Europarlamentara SOS: „Amendamentele s-au dat în plen fără posibilitatea studierii lor”

Publicat: 25 09. 2024, 11:13
Actualizat: 25 09. 2024, 11:28

Diana Șoșoacă și Luis Lazarus, europarlamentari SOS, puși să voteze în Parlamentul European rezoluția privind ajutoarele pentru sinistrați, pare că au vrut să fie contra celorlalți europarlamentari și au dat voturi de abținere sau împotrivă. Contactată de GÂNDUL, Diana Șoșoacă ne-a explicat că, de fapt, ea ar fi votat rezoluția, cât despre amendamente nu ar fi avut timp să le studieze, pentru că nu i-au fost date documentele dinainte.

În documentul atașat mai jos se vede că vorbim despre „Rezoluția privind inundațiile devastatoare din Europa Centrală și de Est, pierderea de vieți omenești și pregătirea UE de a acționa împotriva unor astfel de dezastre exacerbate de schimbările climatice (2024/2817), votată în Plenul Parlamentului European de la Strasbourg pe 19.09.2024”.

Și se vede clar votul Dianei Șoșoacă și al lui Luis Lazarus.

Mai multe documente găsiți și în GALERIA FOTO.

Răspunsul Dianei Șoșoacă pentru GÂNDUL

Într-un schimb de mesaje, Diana Șoșoacă ne-a transmis următoarele: „Habar nu aveți ce înseamnă amendament și vot definitiv pe rezoluție. Nu voi vota niciodată minciuna schimbărilor climatice, iar amendamentele s-au dat în plen fără posibilitatea studierii lor. Este o diferență majoră între fundul de solidaritate și cel de urgență. La solidaritate bugetul UE este 1,2 miliarde pentru toți și avans 25% și durează enorm de mult.”

Într-o postare pe Facebook, la scurt timp după votul din 19 septembrie din Parlamentul European, Diana Șoșoacă și Luis Lazarus au discutat despre modul în care se votează în Parlamentul UE.

Bă, 2 secunde ai voie să votezi, nici nu știi ce votezi. E mai rău ca în Parlamentul României. Nu știi ce votezi, nu mai vorbim că actele ni s-au dat cu o jumătate de oră, nu, cu 10 minute înainte de a intra în plen. Uite așa maldărul de acte și trebuia să citești, a spus Șoșoacă.

Diana Șoșoacă a explicat și modul în care și-a schimbat votul și cum s-a mai votat încă o dată.

Pentru că ne-au rugat să discutăm cu înainte de vot și să susținem și noi anumite chestii ale lor cu mare drag. Dar tu ai văzut că am reușit să respingem? A fost 299 cu 299, da fiți atent, mă abținusem la vot și pe urmă ia dă Maximilian să mă uit acolo și văd ce scrie și zic hai, mă, că votez și eu împotrivă. Știți cum a fost? Pentru că eu mi-am schimbat. Au repetat votul pentru că eu i-am schimbat votul din neutru, din abținere la împotrivă a fost 299, la 299 a fost ceva, a mai spus europarlamentara.

CITEȘTE ȘI:

Diana Șoșoacă, PROVOCATĂ să răspundă unor întrebări generate de inteligența artificială: „Eu vorbesc doar cu o inteligență naturală”

Bodyguardul Dianei ȘOȘOACĂ este mâna dreaptă a temutului lider interlop Mircea Nebunu. Garda de corp a senatoarei doarme cu pistolul pe noptieră