Discuții Marcel Ciolacu – Nicușor Dan privind problema traficului. „Vreau să stabilim un DIALOG permanent între Guvern-Primăria Capitalei”

Publicat: 17 09. 2024, 18:00
Actualizat: 17 09. 2024, 19:02

Premierul Marcel Ciolacu l-a invitat pe primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, marți, la ora 14:00, la Guvern, pentru a purta discuții despre problemele din Capitală, cele mai importante de menționat fiind traficul și termoficarea.

UPDATE 17.50

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, după întâlnire, că temele de discuție au fost gestionarea traficului din București și alimentarea cu energie termică în sistem centralizat pentru iarna viitoare.

Vreau să stabilim un dialog permanent și un grup de lucru între Guvern-Primăria Capitalei și primăriile de sector pentru că București-ul are nevoie de un plan integrat și coerent de rezolvare a problemelor și de dezvoltare. Aveți susținerea Guvernului, implicarea tuturor miniștrilor pentru a debloca ceea ce nu a funcționat până acum și a lucra împreună pentru bucureșteni, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Membrii Guvernului și primarii au analizat un set de propuneri privind fluidizarea traficului, precum: colaborarea Poliției Române cu poliția locală a municipiului București pentru dirijarea traficului la orele de vârf și în zonele cele mai aglomerate; monitorizarea șantierelor de investiții, posibilitatea amenajării unei benzi speciale de transport în jurul unităților școlare; extinderea și îmbunătățirea condițiilor de transport în comun, informează Guvernul.

De asemenea, s-a discutat despre continuarea lucrărilor la Centura Capitalei (A0), investiție ce contribuie la fluidizarea traficului în București, extinderea rețelei de metrou și alte proiecte de investiții pentru îmbunătățirea managementului traficului.

În ceea ce privește alimentarea cu energie termică în sistem centralizat, 3 din cele 4 CET-uri ale Capitalei vor fi modernizate prin finanțare asigurată prin Fondul de Modernizare, investiții ce vor contribui la reducerea prețului de producere a gigacaloriei.

UPDATE 16.10

Reuniunea premierului cu primarii de sectoare și edilul Capitalei s-a încheiat după două ore de discuții.

La plecare, primarul Nicușor Dan nu a dorit să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

UPDATE 14.11

Primarul Nicușor Dan a ajuns la Palatul Victoria cu 10 minute întârziere. Ședința era programată pentru ora 14.00

UPDATE  14.02

Începe întâlnirea premierului cu primarii Capitalei. Au ajuns la Palatul Victoria Robert Negoiță, Daniel Băluță, Cristian Popescu Piedone, Vlad Piedone, Rareș Hopincă, George Tuță.

Nicușor Dan, primarul Capitalei, nu a ajuns încă.

La întâlnire mai participă o parte din echipa guvernamentală, miniștrii Sorin Grindeanu, Sebastian Burduja, Ligia Deca și Cătălin Predoiu.

Știrea inițială.

La întâlnirea de la Guvern vor fi prezenți primarii din București și miniștrii care au atribuții în gestionarea traficului din Capitală și asigurarea energiei termice pe perioada iernii, potrivit Executivului.

Nicușor Dan a răspuns afirmativ, însă a pus condiția ca premierul Marcel Ciolacu să facă o vizită, la ora 13:00, pe un șantier din nordul Capitalei, acolo unde se construiesc clădiri mari, cu sau fără autorizații și care îngreunează traficul din București.

Potrivit surselor Gândul, Marcel Ciolacu nu a primit oficial această invitație, ci a fost doar o invitație deschisă printr-o postare pe Facebook a primarului general.

,,Prim-ministrul Marcel Ciolacu m-a invitat marți la ora 14 la o discuție pe tema traficului din București. L-am invitat și eu marți la ora 13 la unul din zecile de mari șantiere ilegale din București. I-am invitat și pe subordonații săi, Prefectul și șefa Inspectoratului de Stat în Construcții, care refuză să își îndeplinească atribuțiile. Nu putem să lăsăm mafia imobiliară să facă politica instituțiilor statului în materie de urbanism și apoi să ne mirăm că e trafic în București.”, a notat Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.


CITEȘTE ȘI:

Premierul Marcel CIOLACU îl cheamă pe Nicușor Dan la Guvern pentru a discuta problema traficului din București: „Trebuie mai multă implicare”