Donald Trump vrea să transforme SUA într-o „superputere a criptomonedelor”. Inițial, fostul președinte a detestat Bitcoinul

Publicat: 28 07. 2024, 13:59
Actualizat: 28 07. 2024, 14:50
Donald Trump vrea să transforme SUA într-o „superputere a criptomonedelor”. Inițial, fostul președinte a detestat Bitcoinul

Într-o conferință, candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a făcut apel la investitorii de criptomonede să transforme SUA într-o „superputere bitcoin”. 

Fostul președinte american a promis că va forma un consiliu consultativ pentru criptomonede dacă va câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie.

El a mai spus că își dorește ca în al doilea mandat, SUA să devină „o superputere a criptomonedelor”, dar a menționat că vor exista și reglementări.

„Regulile vor fi scrise de oameni care iubesc industria cripto, nu care urăsc industria”, a spus candidatul la președinție.

În 2019, Trump a respins monedele digitale, invocând „valoarea lor extrem de volatilă”. Doi ani mai târziu, chiar a numit bitcoin drept o „înșelătorie”. Dar de-a lungul ultimilor ani, Trump a îmbrățișat moneda digitală.

Campania sa a început să accepte donații în criptomonede, potrivit Deutsche Welle. 

Citește și: Trump, acuzat că a încasat milioane de dolari de la guverne străine/ Republicanii susțin că familia Biden a primit bani, inclusiv din România