Prima pagină » Știri politice » Dosarul lui Cătălin Hideg, denunțătorul lui Coldea și Dumbravă, STRĂMUTAT la Curtea de Apel Cluj

Dosarul lui Cătălin Hideg, denunțătorul lui Coldea și Dumbravă, STRĂMUTAT la Curtea de Apel Cluj

Dosarul lui Cătălin Hideg, denunțătorul lui Coldea și Dumbravă, STRĂMUTAT la Curtea de Apel Cluj

Magistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus strămutarea la Curtea de Apel Cluj a dosarul omului de afaceri Cătălin Hideg. Patronul companiei Sanimed International a fost condamnat în primă instanţă la patru ani închisoare cu executare pentru folosire de documente false şi spălare de bani, într-o cauză legată de fraude cu fonduri europene în valoare de trei milioane de euro. 

Procesul se afla pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, însă Cătălin Hideg a solicitat Instanţei supreme mutarea cauzei la Cluj.

Admite cererea formulată de petenţii Hideg Robertino Cătălin şi Sanimed International Impex SRL şi dispune strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 27485/3/2022 al Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I penală, la Curtea de Apel Cluj, instanţa căreia i se va trimite dosarul. Menţine actele procedurale îndeplinite în faţa Curţii de Apel Bucureşti. Definitivă, se arată în decizia instanţei.

Hideg, denunțătorul lui Coldea și Dumbravă

Cătălin Hideg este cel care i-a denunţat la DNA pe foştii generali SRI Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, acuzându-i că i-au cerut 600.000 de euro pentru a-l ajuta să obţină o pedeapsă cu suspendare în dosarul de fraude cu fonduri europene.

Dosarul lui Hideg este primul investigat în România de Parchetul European (EPPO), condus de Laura Codruţa Kovesi, dosarul fiind trimis în instanţă în octombrie 2022.

Potrivit EPPO, frauda reţinută în sarcina lui Cătălin Hideg şi firmei Sanimed se referă la alocarea de fonduri destinate unui centru de cercetare-dezvoltare în domeniul recuperării medicale şi reconstrucţiei biologice RECUMED.

Proiectul RECUMED, finanţat de UE, viza crearea unui centru de cercetare, iar pentru a câştiga o licitaţie omul de afaceri a depus mai multe declaraţii şi documente false şi inexacte. Acestea erau legate de procedura de acordare a contractului de furnizare de echipamente medicale şi de lucrări de construcţii necesare pentru proiect.

Între 2018 şi 2020, omul de afaceri a obţinut împrumuturi nerambursabile de peste trei milioane de euro.

 

CITEȘTE ȘI:

Generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă rămân sub CONTROL JUDICIAR. Decizia Curții de Apel București

Reporter politic, acreditat la Guvern. În presă din 2004. Am lucrat la TVR, Rol.ro, Realitatea.net, Realitatea TV, Mediafax.ro, B1 TV, România Liberă. Doctorandă la SNSPA, sub coordonarea Prof. ... vezi toate articolele