Magistrații ÎCCJ au decis, luni, să amâne dosarul angajărilor fictive, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță, pentru data de 18 februarie. Decizia amânării vine după ce săptămâna trecută, au fost sesizate Secțiile Unite pentru a discuta schimbarea jurisrprudenței instanței supreme.
Discuția Secțiilor Unite vine după ce membrii Secției pentru judecători a CSM au decis, în decembrie 2018, ca toate dosarele repartizate în aceeași lună la completurile de 5 judecători de la instanța supremă să continue să fie judecate și în anul următor. În acest context, aceste dosare (între care și cel al lui Dragnea) nu au mai fost incluse în tragerea la sorți de la începutul lui 2019. De aceea, Secțiile Unite vor discuta cine va judeca dosarele, având în vedere că principiul continuității se aplică doar în cauzele în care au fost administrate probe, iar în dosarul liderului PSD nu au fost administrate în 2018.
„Din punctul meu de vedere, ar fi o cerere inadmisibilă, dar instanța a hotărât astfel, urmează pe 31 (ianuarie, n.r.) să vedem ce se întâmplă. Ce decizie a luat instanța. Evident, din punctul meu de vedere, acest complet a fost ilegal învestit, tragerea la sorți a fost legală, repartizarea aleatorie a fost corectă. Așteptăm decizia”, a declarat, la ieșirea din instanță, avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu.
În urma tragerii la sorți din decembrie, pe rolul Completului 2 de 5 judecători se află dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajările fictive la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman.
C2 penal este format din următorii judecători: Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida.