Prima pagină » Știri politice » Dosarul Microsoft. Tăriceanu despre cererea DNA: Nu vom face probabil Birou Permanent numai pentru această solicitare

Dosarul Microsoft. Tăriceanu despre cererea DNA: Nu vom face probabil Birou Permanent numai pentru această solicitare

Dosarul Microsoft. Tăriceanu despre cererea DNA: Nu vom face probabil Birou Permanent numai pentru această solicitare
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că solicitarea DNA privind urmărirea penală a celor doi senatori ale căror nume apar în dosarul Microsoft a ajuns la Senat și că "probabil" nu se va organiza o ședință de Birou Permanent "numai pentru această solicitare".

Tăriceanu a explicat, marți după-amiază, că știe că cererea DNA privind începerea urmăririi penale față de senatorii Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu a fost trimisă la Senat, dar că nu a ajuns pe biroul său înainte ca el să fi plecat marți de la Senat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Călin Popescu Tăriceanu a explicat că procedura în astfel de cazuri este ca ele să fie aduse la cunoștința Biroului Permanent al Senatului, după care sunt înaintate Comisiei Juridice, care trebuie să exprime un punct de vedere. În acest context, președintele Camerei superioare a Parlamentului a spus că la nivelul Senatului nu va fi urmat „un alt parcurs special” pentru această solicitare a DNA.

Întrebat când crede că se va convoca Biroul Permanent al Senatului, președintele Senatului nu a dat un termen clar, însă a declarat că „probabil” nu se va organiza o ședință de Birou Permanent „numai pentru această solicitare”, spunând că astfel de ședințe se organizează pentru „o ordine de zi consistentă”.

„Biroul Permanent se va convoca deîndată ce voi fi la birou și voi discuta cu… voi face o consultare cu vicepreședinții Senatului și cu liderii grupurilor pentru a convoca o ședință în așa fel încât să putem răspunde solicitărilor care ne-au fost adresate. Nu o să facem probabil o ședință numai pentru această solicitare, în general putem să organizăm o ședință de Birou Permanent când avem o ordine de zi consistentă” a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Senatului a mai afirmat că, în perioada următoare, în care senatorii se vor afla în teritoriu pentru câteva săptămâni, „cel mai probabil vor fi și alte solicitări, proiecte de lege alte subiecte are se vor aduna” și va trebui să se organizeze un Birou Permanent „la care sigur la figura și această solicitare”.

Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a anunțat, marți, că procurorul general Tiberiu Nițu a transmis ministrului Justiției referatul DNA prin care se solicită declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de: senatorul Ecaterina Andronescu – pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani; deputatul Valerian Vreme – pentru abuz în serviciu; senatorul Petru Șerban Mihăilescu – pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influență și spălare de bani.

Procurorul general a transmis Parlamentului European referatul DNA prin care se solicită declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de europarlamentarul Dan Nica, suspectat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani.

De asemenea, procurorul general al PICCJ a transmis președintelui Traian Băsescu referatul DNA prin care se solicită declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de: Adriana Țicău, fost ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației – pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani; Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale – pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani; Daniel Funeriu, fost ministru al Educației și Cercetării – pentru abuz în serviciu; Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educației și Cercetării – pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani; Mihai Nicolae Tănăsescu, fost ministru al Finanțelor Publice – pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani.

Citește și