Două stadioane NOI vor purta numele Gheorghe Hagi și Nicolae Dobrin / Marcel Ciolacu: Onorăm doi mari sportivi ai țării

Publicat: 30 04. 2024, 12:43

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu anunță că Executivul va adopta două proiecte de acte normative cu privire la construirea a două stadioane ce vor purta numele unor mari fotbaliști.

Ciolacu i-a mulțumit consilierului său onorific, Gică Popescu, cu care s-a sfătuit în această chestiune. Primul proiect este Stadionul Farul, demolat pentru viitoarea construcție care va purta numele lui Gheorghe Hagi.

Avem și două proiecte majore în domeniul sportului prin care onorăm doi mari sportivi ai țării și aș dori pe această cale să-i mulțumesc lui Gică Popescu, cu care m-am sfătuit în această privință. Primul este stadionul ce poartă numele marelui nostru fotbalist Gheorghe Hagi, la Constanța. Este un proiect de aproape 100 de milioane de euro, 18 000 de locuri, a transmis premierul, la începutul ședinței de Guvern.

Conform premierului, „al doilea stadion este numit Nicolae Dobrin, în cinstea acestui fotbalist român de excepție”. Stadionul din Pitești va costa circa 75 de milioane de euro și va avea 15 200 de locuri.

Noul stadion va fi încadrat în categoria UEFA 4, astfel că va putea găzdui meciuri de Champions League, Europa League și Conference League, dar și partidele naționalei României din preliminariile pentru EURO sau Cupa Mondială.

CITEȘTE ȘI: