Prima pagină » Știri politice » Dragnea, despre scandalul de la ÎCCJ: „Mi-a adus aminte de metodele sovietice”. Ce îi „sugerează” celui care i-a fluturat niște cătușe în fața ochilor

Dragnea, despre scandalul de la ÎCCJ: „Mi-a adus aminte de metodele sovietice”. Ce îi „sugerează” celui care i-a fluturat niște cătușe în fața ochilor

Dragnea, despre scandalul de la ÎCCJ:
La o zi de la incidentul de la Înalta Curte, liderul PSD, Liviu Dragnea, neagă că i-ar fi chemat pe bărbații care l-au escortat la mașină, la ieșirea din sediul ÎCCJ, și care i-au îmbrâncit pe jurnaliști, declarându-se "surprins" de acest incident, despre care spune că nu i-a plăcut. "Și eu îmi puneam întrebări cine e acolo, nu știu dacă cineva a făcut-o din greșeală, intenționat sau a fost o întâmplare", s-a apărat Dragnea. Liderul PSD a avut și un mesaj pentru cel care i-a fluturat o pereche de cătușe, în fața ochilor, în timp ce se îndrepta spre intrarea în sediul Curții Supreme, sugerându-i să le pregătească pentru "cea sau cel care i-a instigat să vină acolo".
„Nu vreau să fug de întrebarea asta. Eu ce am văzut, ieri, la Înalta Curte mi-a adus aminte despre ce am auzit despre metodele sovietice, în care justiția nu trebuia să fie realizată în sala de judecată, în care în presă trebuia înainte, printr-o campanie foarte bine susținută financiar și construită, că cineva deja e vinovat și că instanțele trebuie să se ia după ce se spune în aceste montaje”, a răspuns Dragnea, întrebat despre incidentul de marți, de la ÎCCJ. 
 
Liderul PSD a vorbit și despre bărbatul care l-a întâmpinat cu o pereche de cătușe la ÎCCJ. 
 
„Am văzut că cineva flutura niște cătușe. Eu îi sugerez să le pregătească pentru altcineva pentru cea sau cel care i-a instigat să vină acolo. Așa, ca și informație, domnul care era cu cătușe a venit după, în holul de la Înalta Curte, și mi-a arătat de ce era supărat. Primise o amendă și mi-a zis că dacă eu o rezolv la contestație, la instanță, el iese și spune că mă susține. Nu eram doar eu, erau mai mulți acolo”, a adăugat liderul PSD. 
 
În ceea ce îi privește pe indivizii care l-au condus spre mașină, la ieșirea din sediul ÎCCJ, și care i-au îmbrâncit pe reporterii prezenți la fața locului, Dragnea a spus că el nu a chemat „pe nimeni”. 
 
„În ce privește persoanele pe care le-am găsit la ieșire, nu am chemat pe nimeni, eu nu am solicitat nici SPP, eu nu am SPP de când am devenit președintele Camerei. Și eu am fost surprins, și eu îmi puneam întrebări cine e acolo, nu știu dacă cineva a făcut-o din greșeală, intenționat sau a fost o întâmplare. Nu mi-a plăcut dar o să mai discutăm în perioada următoare”, a mai spus Dragnea. 
 

Reamintim că Liviu Dragnea a avut parte de o surpriză, marți, când a mers la termenul de la Curtea Supremă, în dosarul în care este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu. În timp ce se îndrepta către instanță, șeful PSD a fost întâmpinat de mai mulți oameni care i-au strigat „Hoțule!”, „La puscărie!”, unul dintre ei fluturând prin fața lui Dragnea o pereche de cătușe. 

Vizibil deranjat, liderul social-democrat nu a răspuns celui care striga, trecând mai departe. În schimb, la ieșirea de la instanță, acesta a fost condus, în drumul spre mașina sa, de mai mulți bărbați corpolenți care i-au îmbrâncit pe jurnaliștii ce doreau să obțină răspunsuri de la liderul PSD. 
 
În acest dosar, Dragnea, alături de fosta sa soție, Bombonica Prodana, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu și la fals. 
 
Potrivit procurorilor, „în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții. În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”.
 
Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal.
 
În ceea ce o privește pe Bombonica Prodana, procurorii spun că „în perioadele 3 martie – 1 august 2008 și 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și în calitate de șef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu știință atribuțiilor de serviciu, deși a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcția de referent la instituțiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu și nu au respectat prevederile contractului individual de muncă și fișa postului, nu a întreprins niciun demers de sancționare a persoanelor respective”.
 
 
 
Autor

Citește și