Dragnea: Doamna premier să decidă de sărbători dacă vrea să vină cu remanierea în Parlament. Cu Iohannis la Cotroceni nu te mai poți baza că vreo soluție e bună

Publicat: 24 04. 2019, 13:37

This browser does not support the video element.

„Am avut o discuție luni (…) Am stabilit ca doamna premier să decidă dacă merge pe această variantă sau vine cu o propunere în Parlament. Oricum, după ziua de ieri când președintele a ieșit și ne-a spus că nu este de acord cu ținuta unora nu mai era timp să vină în Parlament astăzi. Premierul să decidă de sărbători dacă vrea să vină în Parlament”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă soluția bună este remanierea prin Parlament, Dragnea a afirmat: „Cu Iohannis la Cotroceni nu te mai poți baza că vreo soluție e bună. Noi i-am prezentat premierului că avem majoritate în Parlament, acum suntem cu interimar și vedem ce facem. (…) La orice vot în plen putem avea peste 30 de voturi în plus, nu e problemă cu majoritatea”.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis marți seară președintelui Klaus Iohannis propunerile de numire ca miniștri interimar a Anei Birchall la Justiție, a lui Eugen Teodorovici la Fonduri Europene și a lui Radu Oprea la Românii de Pretutindeni.

Anterior, șeful statului a declarat că nu este de acord cu remanierea și că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să vină cu alte propuneri sau cu miniștri interimar, propunerile considerându-le nepotrivite.