Prima pagină » Știri politice » Dragnea îl acuză pe Cioloș de plagiat: România 100 este un concept aprobat de guvernarea noastră, în 2014

Dragnea îl acuză pe Cioloș de plagiat: România 100 este un concept aprobat de guvernarea noastră, în 2014

Dragnea îl acuză pe Cioloș de plagiat: România 100 este un concept aprobat de guvernarea noastră, în 2014
Președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat pe premierul Dacian Cioloș că a plagiat titlul platformei România 100, susținând că ar fi aparține, de fapt, unei strategii a Guvernului Ponta, adoptată în 2014 prin Hotârâre de Guvern. "Nu sunt supărat că mi-au luat o expresie folosită, că 'de la revoluție încoace nu am reușit să facem o autostradă care să lege regiunile istorice ale României'", a ținut să mai precizeze Dragnea.

Liviu Dragnea a anunțat că va veni în Parlament cu „două proiecte de legi foarte importante” pentru ca „bugetul pe anul viitor să fie realizat pe baza unor legi care trebuie să fie în vigoare”. Referindu-se la platforma România 100, lansată, luni seară, de Dacian Cioloș, Dragnea a punctat că este ”o listă de iluzii”

„Vom veni în continuare, cred că luni, cu două proiecte de legi foarte importante pentru că ne interesează ca bugetul pe anul viitor să fie realizat pe baza unor legi care trebuie să fie în vigoare. Ceea ce fac ei: anunță niște iluzii în condițiile în care ei sunt la guvernare și ne spun cam ce ar dori să se întâmple, numai că nu răspund la întrebările esențiale: de ce nu le-au făcut într-un an de zile”, a spus Dragnea, în timp ce în plenul Camerei Deputaților ministrul Justiției își susținea punctul de vedere pe marginea moțiunii simple, depusă de PSD.

În acest context, Dragnea l-a acuzat pe premierul Dacian Cioloș că a plagiat titlul platformei.

”M-aș fi așteptat, dacă tot s-au chinuit atât să scoată acel document, să fie totuși original. L-am văzut pe Dacian Cioloș și pe președinte foarte nervoși pe legea prin care se stabilește cum se analizează acuzațiile de plagiat, dar ăsta e un document prin care au plagiat. România 100 este un concept aprobat de guvernarea noastră, în 2014, prin hotărâre de Guvern. Este document oficial. Nici măcar pentru titlu nu au reușit să aibă o idee originală”, a declarat Dragnea.

„Multe dintre cuvintele spuse acolo sunt cuvinte spuse de milioane de români, în ultima perioadă. Nu sunt supărat că mi-au luat o expresie folosită că ‘de la revoluție încoace nu am reușit să facem o autostradă care să lege regiunile istorice ale României’. Problema e nu cine le spune, ci cu cine le spune acolo. Una spun, alta fac”, a adăugat liderul PSD.

Dragnea a reacționat și la paragraful, din cadrul platformei, care se referă la riscul ca în viitorul Parlament să fie aleși politicieni cercetați penal sau condamnați penal.

”E corect să aibă această îngrijorare dl. Dacian Cioloș, pentru că, chiar dacă acum unii dintre ei trăiesc cu impresia că sunt protejați, la un moment dat un procuror, nu știu cine, va rupe lanțul de iubire și va începe să pună întrebări: de ce și cum s-a realizat negocierea pentru Cumințenia pământului, în care statul român să plătească 11 milioane de euro din bani publici, va întreba cine recuperează prejudiciul creat de absorbție zero la fonduri europene și cine sunt cei care, nereducând prețul la medicamente, au creat prejudiciu pentru sute de mii de români și, în același timp, au produs foloase necuvenite patrimoniale pentru producătorii de medicamente. Deci riscul este firesc, corect, iar îngrijorarea este îndreptățită a dlui Cioloș, pentru că inclusiv dumnealui sau alți membri ai Guvernului riscă să ajungă în conducerea țării”, a mai afirmat liderul PSD, potrivit Mediafax.

Chiar dacă a ținut să reitereze faptul că nu va candida la alegerile parlamentare din partea niciunui partid, premierul Dacian Cioloș a lansat, luni seară, platforma pe care a anunțat-o săptămâna trecută, prin care vrea să vină cu soluții pentru continuarea proiectelor sale după alegeri și care va constitui o bază de discuții cu partidele. Documentul nu vine ca un program de guvernare, spune Cioloș, ci ca „un proiect de guvernare după alegerile din 11 Decembrie 2016, ar trebui dezvoltat în baza unor principii asumate public, susținute de partidele, de oamenii politici, de grupurile civice sau organizațiile societății civile, de oamenii de afaceri, de fiecare dintre noi, cei care credem că această schimbare e necesară”.

Autor