Dragnea îl ceartă pe Daniel Constantin: Să vorbească despre problemele de la Ministerul Mediului. Asta are ca temă
„Domnul Daniel Constantin ar trebui să vorbească despre problemele de la Ministerul Mediului. Asta are ca temă în Guvern. În rest, lucrurile astea nu se discută în public până când nu vom discuta în cadrul coaliției guvernamentale. O altă informație pe care i-o dau domnului Daniel Constantin e că ceea ce e trecut în programul de guvernare, asta se va implementa. Restul sunt discuții”, a declarat, luni, Liviu Dragnea.
Întrebat dacă se va pune problema supraimpozitării salariilor mari, Dragnea a răspuns: „Ce e trecut în programul de guvernare, nimic în plus, nimic în minus. Restul sunt discuții politice”.
Reacția lui Liviu Dragnea vine în contextul în care vicepremierul Daniel Constantin declara, cu o zi în urmă, că, începând din 2018, ar putea fi introdus un impozit diferențiat pentru anumite categorii de venituri.
”Există o discuție ca din 2018 să se vină cu acea impozitare în funcție de veniturile pe care le au cetățenii. Asta este o discuție pe care o vom avea la momentul respectiv. Cota unică rămâne, dar sunt alte forme, pentru alte tipuri de venituri, care se vor lua în calcul”, spunea Daniel Constantin.
Ministrul Mediului a exclus varianta renegocierii, anul acesta, a unui nou nivel al deficitului bugetar de peste 3%.
”Nu intră în discuție pentru anul 2017. Vom vedea dacă va fi cazul în viitor. Depășirea deficitului de 3% ne-ar duce în declanșarea procedurii de deficit excesiv. (…) Toate măsurile se încadrează în această limită de 3%”, afirma vicepremierul.
Pe de altă parte, Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal a declarat, pentru MEDIAFAX, că măsurile, anunțate vineri de Guvern, vor conduce la o creștere a deficitului bugetar la peste 4% din PIB.
„Măsurile anunțate vineri de Executiv au un impact financiar foarte mare și vor conduce la o creștere a deficitului bugetar la peste 4% din PIB”, a declarat președintele Consiliului Fiscal.
România trebuie să se încadreze într-o țintă de deficit bugetar de cel mult 3% din PIB, altfel riscă să fie sancționată de către Comisia Europeană pentru deficit bugetar excesiv.