Dragnea, îngrijorat că românii ar putea fi „tulburați” de alegeri: „Este o lipsă de respect”

Publicat: 11 08. 2016, 14:24

„Din punctul nostru de vedere, indiferent când se țin alegerile rezultatul electoral va fi același, neschimbat, dar din ce am înțeles că se dorește să se pună data alegerilor maxim cât mai târziu, în 11 decembrie. Asta ar arăta o lipsă de respect față de români. Totuși, toți suntem români și majoritatea chiar gândim românește, majoritatea zdrobitoare chiar gândim românește. Începând cu 5 – 6 decembrie în România deja toți românii intră în spiritul sărbătorilor. Parcă ar fi bine să nu-i tulburăm până aproape de Crăciun cu disputele electorale și cu campania electorală”, a spus Dragnea.

El a subliniat că preferă ca alegerile să fie cât mai devreme și că a înțeles că este posibil din punct de vedere constituțional să se organizeze în 27 noiembrie. „Poate să pună și de Crăciun alegerile, noi ne prezentăm la alegeri, dar e vorba de cât de mult te gândești la cetățenii care trebuie să vină la vot”, a adăugat președintele PSD.

În opinia sa, 11 decembrie este o dată foarte târzie, cu atât mai mult cu cât „riscul de nămeți” crește pe măsură ce se întârzie, iar la acest Guvern ”nu a sesizat” o performanță în deszăpezire.

Liderul PSD s-a pronunțat anterior pentru organizarea alegerilor în 27 noiembrie.