Dragnea, mesagerul păcii în războiul Ponta-Iohannis. „Premierul vrea o relație corectă cu Palatul Cotroceni, să lase fiecare puțin de la el”

Publicat: 27 07. 2015, 14:43

Dragnea vrea să facă pace între premierul Victor Ponta și președintele Klaus Iohannis, după ce s-a ajuns ca aceștia să nu-și mai vorbească de peste o lună. Ultimul dialog al celor doi a avut loc pe 5 iunie, data în care șeful statului i-a cerut demisia premierului din cauza dosarului în care acesta este inculpat.

„Cred că există disponibilitate la premier pentru a avea o relație instituțională corectă cu Palatul Cotroceni . Victor Ponta vrea să aibă o relație corectă cu Palatul Cotroceni”, au fost mesajele lansate de Liviu Dragnea.

El s-a arătat dezamăgit de faptul că de-a lungul anilor PSD a pierdut multe ocazii în care putea să gestioneze mai bine relațiile cu celelalte instituții ale statului.

„PSD poate promova o armonizare și o funcționare corectă între cele trei palate, Cotroceni, Palatul Parlamentului, Palatul Victoria. Nu mai sunt sigur dacă cei de la PNL vor să facă acest lucru”, a subliniat Dragnea.

Întrebat dacă este vorba de un pact de coabitare Iohannis – Ponta, Dragnea a răspuns că este vorba ca fiecare „să lase puțin de la el pentru ca această țară să se dezvolte” și pentru realizarea unei „coeziuni interne”.

„Eu, din câte știu, V Ponta vrea să aibă o relație corectă cu Palatul Cotroceni, cu domnul Iohannis. Eu nu cred că resursele sunt epuizate complet, am văzut situații în care dacă într-adevăr dorești, poți să găsești punți”, a spus Liviu Dragnea.

Relația președinte premier este una extrem de rece după ce președintele i-a cerut lui Victor Ponta să demisioneze, iar premierul l-a atacat des pe președintele Iohannis, comparându-l des cu fostul președinte Traian Băsescu.