Dragnea nu mai are răbdare cu Iohannis: Dacă nu o desemnează pe Shhaideh, ”prima dată” ne vedem la CCR

Publicat: 23 12. 2016, 00:07

Dragnea a fost solicitat, joi seara, la Antena 3, să detalieze declarația pe care a făcut-o la ieșirea de la consultările cu președintele Klaus Iohannis pe tema desenării premierului, când a spus că Sevil Shhaideh este singura propunere de premier și că ”dacă președintele nu acceptă, ne vedem în altă parte”.

‘Prima dată, la CCR. Prima dată”, a răspuns Dragnea.

Întrebat care ar fi a doua variantă, liderul PSD a replicat: ”Eu sper să nu ajungem nici la CCR. Dar eu am spus că voi utiliza toate mijloacele constituționale și legale. Și am mai spus ceva în noaptea alegerilor: votul pe care l-am primit nu-l voi vinde, nu-l voi face cadou, nu-l voi tranzacționa și nu-l voi trăda. Pentru oricine este foarte simplu de înțeles ce am vrut eu să spun. Și atunci, și acum”.

Întrebat cum vede relația sa cu șeful statului, Klaus Iohannis, în condițiile în care atât în campanie, cât și ulterior lucrurile ”au părut ostile”, președintele PSD a răspuns: ”Hai să vorbim deschis. Cum adică să pară ostile? Ostile total, să fim serioși”.

”Cred că aveți dreptate. La 1 Decembrie eu păream că sunt după gard, nu era cert că eu sunt acolo după gard cu Tăriceanu și Firea, păream că sunt acolo”, a completat Dragnea ironic, reiterând că relația sa cu Iohannis este una de ”ostilitate totală”.

Totodată el a precizat, în context, că nu intenționează să beneficieze de protecția SPP în calitatea sa de președinte al Camerei Deputaților.