Prima pagină » Știri politice » Dragnea nu mai este la fel de sigur că va respinge Ordonanța privind salariile demnitarilor

Dragnea nu mai este la fel de sigur că va respinge Ordonanța privind salariile demnitarilor

Dragnea nu mai este la fel de sigur că va respinge Ordonanța privind salariile demnitarilor
Dragnea nu mai este la fel de sigur că va respinge Ordonanța privind salariile demnitarilor

Întrebat dacă în coaliția de guvernare s-a luat cumva decizia de a nu mai respinge Ordonanța prin care au fost majorate salariile demnitarilor, Dragnea a răspuns: „Încă discutăm”.

„Aștept să văd, că am înțeles că foarte curând va apare proiectul de Lege a salarizării unitare și, în funcție de cum va arăta, atunci o să discutăm în coaliție ce facem cu acea Ordonanță”, a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă există posibilitatea de a nu mai fi respinsă această Ordonanță, Dragnea a răspuns: „Mică. Foarte mică”. 

Pe 10 ianuarie, Liviu Dragnea declara că vrea să pice în Parlament OUG prin care s-a stabilit creșterea indemnizațiilor înalților demnitari, motivând că salariul care i-ar reveni i se pare „exagerat”. „Eu vreau să revin la ce era înainte, în loc de 159 milioane, 68 de milioane. Mi se pare suficient”, a spus Dragnea, asta deși, la scurt timp după ce guvernul aprobase, în iulie 2015, majorarea salariilor demnitarilor, afirma că legea „este un lucru bun”. 
 
„Noi vorbim de o serie de demnitari în România care, prin această OUG, au salarii mari. Am spus de la început că nu sunt de acord, că aș putea fi de acord doar dacă în termene rezonabile se va veni cu legea salarizării, se va adopta și toți românii vor avea salarii mai mari. Sunt patru oameni în statul român care au aceleași salarii: președintele României, președintele Senatului, președintelui Camerei Deputaților și premierul”, a declarat Liviu Dragnea, marțea trecută la Antena 3.
 
Dragnea a spus că vrea să se revină „la ce era înainte”, însemnând ca salariul său, cât și cel revenit președintelui României, președintelui Senatului și premierului să scadă de la 159 de milioane de lei la 68 de milioane de lei.
 
„Mi se pare suficient. Putem discuta de salarii mari doar cu o singură condiție: să legăm salariile demnitarilor ca raport sau ca multiplu față de salariul mediu pe economie. Crește România, cresc și salariile astea. Scade România, scad și salariile astea. Mie mi se pare exagerat, niciodată nu am avut salariul atât de mare”, a mai spus Dragnea.
 
În schimb, în iulie 2015, Liviu Dragnea susținea că „această lege este un lucru bun dacă este un prim pas și este urmată de modificarea întregii legi a salarizării”, chiar dacă aceasta și-a produs în cele din urmă efectele, fără să fie însoțită de legea salarizării.
 
„Este o motivație corectă ca președintele, premierul, șefii camerelor, miniștrii să aibă salarii bune pentru că totuși au răspunderi uriașe. Dar nu este suficient. Nu putem ridica salariile înalților demnitari și marea masă a bugetarilor să rămână cu salarii foarte mici. Am înțeles de la ministrul Rovana Plumb că proiectul mare al legii salarizării este aproape gata. Dacă este un pas dintr-un proiect mare, este corect, dar dacă (n.r – ordonanța) rămâne un pas singular, atunci nu e bine”, declara, la acel moment, Liviu Dragnea.

 

Citește și