Dragnea: Nu susținem o presiune pe Marea Britanie pentru a se realiza notificarea mai repede
Întrebat dacă au existat modificări după a doua întrunire care au avut loc la Cotroceni pe marginea impactului Brexitului asupra României, Dragnea a răspuns că nu.
„Ceea ce am discutat atunci, la prima întâlnire, s-a conturat și la întâlnirile de la Bruxelles și unde am fost eu, și unde a fost președintele la Consiliul European. În continuare atitudinea autorităților din România trebuie să fie de foarte mare atenție. Nu susținem o presiune pe Marea Britanie pentru a se realiza notificarea mai repede. Trebuie să ținem cont și se va ține cont de o nouă reconfigurare a forțelor în Europa. România trebuie să aibă un proiect de negociere foarte sănătos”, a precizat Dragnea.
Pe de altă parte, Dragne a afirmat că proiectul de țară este necesar, în contextul în care „înseamnă o strategie de dezvoltare a României pe 20-25 de ani”.
„Înseamnă să dăm răspunsul la o întrebare esențială pentru noi ca natiune: care e adevăratul interes național al României. Nu aveam cum să nu fiu prezent, astăzi, pentru că sunt consecvent cu mine, cu noi, cu cei de la PSD. Sper ca fecare forță politică să înceapă să lucreze pentru acest proiect de dezvoltare al României, în viziunea proprie, în așa fel încât anul viitor să avem o primă formă care să se contureze. Până atunci România nu stă în loc”, a mai spus Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului, unde a participat la lansarea strategiei Guvernului „România competitivă”.
La rândul său, președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Palatul Parlamentului, că proiectul de țară trebuie să aibă în vedere un model de dezvoltare economică sustenabilă, o guvernare responsabilă, decuplarea clientelei de la banul public prin eliminarea corupției și reducerea birocrației, conform Mediafax.
„România puternică pe care dorim să o construim presupune valorificarea avantajelor competitive de care dispunem. Iar aici nu este vorba doar despre economie, ci despre oportunitățile României ca țară, în plan regional și în plan european. În acest sens, solicit Guvernului să întregească strategiile și politicile economice cu dimensiunea europeană necesară actualului context”, a declarat Iohannis.