Prima pagină » Știri politice » Dragnea: Recunosc că ne îndreptăm cu pași serioși spre adoptarea actualelor regiuni

Dragnea: Recunosc că ne îndreptăm cu pași serioși spre adoptarea actualelor regiuni

Dragnea: Recunosc că ne îndreptăm cu pași serioși spre adoptarea actualelor regiuni
Vicepremierul Liviu Dragnea a admis, luni, că actualul desen regional al României are argumente serioase pentru a fi adoptat, el arătând că, deși analiza nu s-a finalizat și decizia nu a fost luată, lucrurile se îndreaptă "cu pași serioși" în această direcție.

Vicepremierul Liviu Dragnea a admis, luni, că actualul desen regional al României are argumente serioase pentru a fi adoptat, el arătând că, deși analiza nu s-a finalizat și decizia nu a fost luată, lucrurile se îndreaptă „cu pași serioși” în această direcție.

Întrebat dacă se va merge pe structura celor 8 regiuni de dezvoltare, Dragnea a precizat: „Trebuie să recunosc faptul că actualul desen regional din România are argumente serioase. Nu s-a finalizat analiza, mai sunt criterii care se iau în evaluare, continuă dezbaterile publice, dar se pare că ne îndreptăm cu pași serioși către asta”.

El a spus că în acest moment se discută despre includerea Bucureștiului în regiunea Muntenia, fapt care, dacă s-ar realiza, ar conduce la implementarea a doar șapte regiuni de dezvoltare.

„Există o discuție serioasă despre regiunea Muntenia, singura regiune unde cel mai important pol de creștere, Bucureștiul, absoarbe foarte multe energii, resurse umane, financiare, investiții din regiune fără ca nimic din aceste beneficii să se întoarcă în regiune. E singura regiune unde polul de creșetere este în exteriorul regiunii și se pune problema serios dacă nu cumva e mai bine ca Bucureștiul să fie inclus în această regiune, să nu mai existe această zonă decupată din regiune. Asta se discută în continuare”, a spus Dragnea.

El a precizat că, în paralel cu analiza ministerului pe care îl conduce, s-a desfășurat și un sondaj care a relevat faptul că cetățenii au „aproape” aceeași viziune în ceea ce privește stabilirea orașelor reședință de regiune.

Dragnea a admis că vor exista însă și situații unde decizia va fi greu de luat, respectiv între Sibiu și Brașov, între Constanța și binomul Brăila-Galați sau între Ploiești și Pitești.

Liviu Dragnea a mai spus că el susține ideea desfășurării unor alegeri pentru șefii regiunilor în 2013, care să fie „indirecte”, în sensul în care aceștia ar urma să fie desemnați de către aleșii locali din toată regiunea.

Citește și