Dragnea și-a lansat oficial candidatura la șefia PSD: Nu mi-a fost ușor să iau decizia

Dragnea și-a lansat oficial candidatura la șefia PSD: Nu mi-a fost ușor să iau decizia
Publicat: 27/09/2015, 13:43

Președintele interimar al PSD Liviu Dragnea și-a lansat duminică, la Alexandria, candidatura la șefia PSD, cerând sprijinul organizației Teleorman și declarând că nu a fost ușor să ia această decizie, dar este un risc pe care și-l asumă.

„Vreau să vă anunț că m-am hotărât să candidez la președinția PSD și sper ca după încheierea vorbirii, când o să se supună la vot, să am și susținerea dumneavoastră. O recunosc că nu a fost ușor de luat această decizie din mai multe motive. Unul îl știți foarte bine, că se tot vorbește la televizor despre el.

Unii îmi spun că această decizie a mea poate să reprezinte un risc pentru mine. Îmi asum acest risc”, le-a spus Dragnea membrilor PSD din Teleorman, organizația pe care o conduce și de a-l cărei sprijin avea nevoie pentru a putea candida.

Liderul interimar al PSD a spus că vrea să transforme formațiunea, pentru ca aceasta să ajungă „un factor de stabilitate” în viața politică. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, Dragnea susține că PSD trebuie să rezolve anumite probleme, cum ar fi o „clarificare doctrinară”. „Eu nu voi mai accepta să existe confuzie între membrii de partid. (…) Vreau ca PSD să fie un partid de stânga, stânga modernă, stânga curată, stânga nouă”, a precizat acesta.

Mai mult, Dragnea a susținut că PSD trebuie să renunțe la luptele inutile de pe scena politică, adăugând că România a pierdut foarte multe „ocazii” în ultimii 10 ani din cauza conflictelor.

Liviu Dragnea le-a transmis social-democraților că, dacă doresc să facă politică, trebuie să înțeleagă că nu pot minți, spunând că, în acest sens, pe el „l-a ajutat și educația”. „Nu poți minți. În politică nu poți minți în speranța că nu se va afla. Cine nu înțelege asta înseamnă că este degeaba în politică sau trăiește degeaba în acest sistem”, a mai susținut șeful interimar al partidului.

Dragnea a cerut și ca regulile în PSD să fie respectate, de la baza până la vârful partidului, criticând atitudinea unor lideri care consideră că pot „să solicite niște excepții” dacă au funcții de conducere.
Social-democratul a mai spus că trebuie promovați în funcții doar oameni cu pregătire, fiind nevoie de un proiect de „gestiune a carierei” în PSD, acuzând politica partidului din trecut.

„Cu sinceritate, sunteți convinși că acest partid a propus și a susținut, în pozițiile în care avea dreptul să facă asta, cei mai buni oameni? Eu nu cred. Măcar să avem puterea să recunoaștem. De ce? Pentru că în partid nu s-a mai aplecat nimeni asupra gestiunii carierei”, a spus acesta.

Liviu Dragnea a criticat din nou și organizația de tineret a PSD, despre care a spus că este doar o copie a organizației mari. „Tineretul Social Democrat cred că trebuie să devină o mișcare de stânga a tinerilor din România. Aici veți avea întregul meu suport, altfel rămâneți idem. PSD mare are președinte, vicepreședinți și alte funcții. PSD mic, adică TSD, la fel. Singura diferență este vârstă. Nu câștigă nimic așa”, a spus președintele interimar al PSD.

La finalul discursului său, Liviu Dragnea a primit, în unanimitate, sprijinul filialei Teleorman pentru candidatura sa la șefia partidului, procedura fiind o formalitate. La eveniment nu au participat alți lideri PSD.

Dragnea este susținut deja de cel puțin 26 de filiale PSD, singurul său contracandidat la alegerile din 11 octombrie fiind senatorul Daniel Savu, după retragerile lui Robert Negoiță și Șerban Nicolae.

Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în primă instanță, în Dosarul fraudării referendumului din 2012. Luni se judecă primul termen al recursului înaintat de procurori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Un bărbat a fost atacat de urs în Bistrița-Năsăud! Victima a fost transportată de urgență...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Cea mai periculoasă armă din istorie. Poate să facă prăpăd
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor