DREPT LA REPLICĂ referitor la articolul „Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene în Guvernul Ponta II. Tehnocratul tuturor partidelor”

Publicat: 03 01. 2013, 17:22
Actualizat: 29 07. 2014, 20:33
Referitor la articolul "Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene în Guvernul Ponta II. Tehnocratul tuturor partidelor", apărut pe pagina de web gandul.info în data de 19 decembrie 2012, dorim să facem următoarele precizări:

Referitor la articolul „Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene în Guvernul Ponta II. Tehnocratul tuturor partidelor”, apărut pe pagina de web gandul.info în data de 19 decembrie 2012, dorim să facem următoarele precizări:

1. În text apare afirmația potrivit căreia firma Diwi Consult International ar fi aparținut domnului Alexis Gressier ‘. Această informație, de altfel foarte ușor de verificat, este incorectă și tendențioasă, al fel ca și aluzia la „> din circuitul fondurilor comunitare”. Domnul Alexis Gressier nu a avut niciodată calitatea de angajat și nici de actionat în cadrul Diwi Consult International.

2. „Cumetriile” la care se face aluzie – fără nicio probă concretă – în textul articolului se bazează, credem, pe articolul „Nașii și finii de la Transporturi și Comisia Europeană fac cumetrii periculoase cu banii UE pentru autostrăzi”, al cărui autor este domnul Doru Cireașă. Dacă ați fi avut disponibilitatea de a citi dreptul la replică  publicat pentru acest articol – pe care vi-l punem la dispoziție – ati fi constatat că acordarea contractului la care se face referire în acel articol catre firma Diwi a fost făcută după ce domnul Alexis Gressier își încheiase rolul în cadrul Delegației Comisiei Europene.

3. Am dori să subliniem faptul că domnul Alexis Gressier nu a fost contactat anterior publicării articolului, în vederea obținerii unui punct de vedere. În aceste condiții, permiteți-ne să vă întrebăm în ce mod verifică publicația dumneavoastră informațiile pe care le transmite publicului larg.

Doresc ca afirmațiile să fie publicate în întregime, fără trunchieri și compilări care să confere o notă de senyațional în detrimentul imaginii mele.

În speranța ca demersul publicației dumneavoastră spre senyațional va reusi să se păstreye în limitele codului deontologic unic pentru mass-media, care dezaprobă sever distorsionarea informației și formularea de acuyații nefondate, vă stau la dispoziție pentru orice informații suplimentare care v-ar putea forma o opinie clară și corectă.

Alexis Gressier