După axa lui Băsescu, Ponta anunță o nouă axă. Cu cine vrea premierul parteneriat strategic

Publicat: 21 02. 2013, 15:03
Actualizat: 21 02. 2013, 15:03

Relația dintre România și Franța este una specială, care durează de foarte mult timp și care în prezent beneficiază de absolut toate condițiile pentru a se dezvolta, astfel încât direcția în care va merge „axa Paris-București” să fie în folosul ambelor părți, a declarat, la Paris, premierul Ponta, transmite corespondentul Mediafax.

El a avut, joi, o întâlnire cu președintele Franței, François Hollande, la finalul căreia a precizat că a reiterat faptul că România nu este doar cel mai bun partener, dar și cel mai bun prieten al Franței în regiune.

„Am reiterat că suntem o țară francofonă și francofilă și că toate proiectele importante pentru viitorul celor două țări și al Europei le putem desfășura și gândi împreună. Este o relație specială, care durează de foarte mult timp și care acum are absolut toate condițiile pentru a se dezvolta în continuare în plan politic, economic și al politicii și noii viziuni asupra Europei de care Uniunea Europeană are nevoie”, a spus Ponta, într-o scurtă declarație de presă.

Premierul a adăugat că este sigur că în urma discuției cu președintele Franței, precum și în urma întâlnirilor programate cu prim-ministrul francez și reprezentanții companiilor franceze prezente în România, direcția în care va merge relația franco-română, „axa Paris-București”, de care a fost nevoie și de care va fi nevoie în continuare, va fi în folosul ambelor țări. Președintele Băsescu vorbea și el, în timpul campaniei din 2004, despre o axă, însă șeful statului vedea România într-o axă București-Londra-Washington.

Corespondență de la trimisul MEDIAFAX la Paris, Alexandru Moise, politic@mediafax.ro