După ce a văzut această poză cu Ponta, Cioloș a luat următoarea decizie
Dan Suciu a făcut aceste afirmații, miercuri, la finalul ședinței de Guvern în care Ministerul de Interne a prezentat o informare cu privire la situația generată de fenomenele hidro-meteorologice din săptămânile precedente.
„S-a comentat foarte mult în ultima perioadă, de ce nu există acțiune la nivelul Guvernului. A existat o acțiune de supraveghere, coordonare și de implicare directă prin mii de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Premierul consideră că nu e cazul să se plimbe cu barca prin zonele inundate pentru a-și arăta implicarea într-un procesc complicat și tragic, atâta vreme cât la nivelul Ministerului Afacerilor Interne activitatea se desfășoară în bune condiții”, a spus Dan Suciu.
Totodată, purtătorul de cuvânt al Executivului a anunțat că premierul le-a cerut ministerelor cu responsabilități în domeniu să participe la evaluarea pagubelor.
„Premierul i-a cerut Ministerului Afacerilor Interne să facă aceste două prezentări și mai mult decât atât, în ceea ce privește situația inundațiilor, le-a cerut ministerelor care pot contribui și implicit au legătură cu situația legată de inundații să se implice în evaluarea pagubelor. E vorba de Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Agriculturii și Ministerul Mediului, pe lângă, evident, Ministerul Afacerilor Interne, așa încât în cel mai scurt timp să poată fii făcute corecții financiare sau susțineri de plată, eventual chiar din fonduri europene”, a spus Dan Suciu.
Conform informării, 692 de locuințe, 1.673 de anexe gospodărești, 32 de obiective economico-sociale, 658 de poduri și podețe, 18.000 de hectare de terenuri agricole, 18 km de cale ferate și mai multe drumuri naționale și județene au fost afectate.
Copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a spus, duminică seară, la finalul exit-pollurilor, că „formula democrată” aflată la guvernare dovedește că nu are nicio responsabilitate față de cetățeni și că nu trebuie să dea socoteală de cum guvernează, ignorându-i pe cei afectați de inundații.
El a adăugat că i se pare că în România este „o disoluție” a instituțiilor statului.
„Observăm în același timp că instituțiile de forță și Guvernul fac cam tot ceea ce vor, dar nu ceea ce trebuie. Spun cu toată sinceritatea și neplăcuta surprindere că nu am văzut în aceste zile o reacție adecvată din partea Executivului care să fi realizat un comandament, o celulă de criză, pentru a rezolva în mod adecvat problema inundațiilor și bineînțeles a încerca să diminueze pe cât posibil consecințele acestora”, a adăugat copreședintele ALDE.