Prima pagină » Știri politice » După ce în campanie a folosit abundent „lozincă”, Victor Ponta s-a întors din Dubai cu un cuvânt nou

După ce în campanie a folosit abundent „lozincă”, Victor Ponta s-a întors din Dubai cu un cuvânt nou

După ce în campanie a folosit abundent „lozincă
Bufon pare să fie noul cuvânt preferat al premierului, după ce s-a întors din vacanță în Dubai. Prezent în Parlament, pentru a da explicații pentru problemele la votul din Diaspora, premierul a folosit de mai multe ori cuvintele bufon și bufonerie.

Victor Ponta a afirmat, în Parlament, că nu s-a încercat împiedicarea votului din Diaspora, ci a fost o simpla neadecvare a mijloacelor logistice la evoluția demografică. Pentru evitarea acestui tip de probleme la următoarele alegeri, premierul a propus introducerea votului electronic sau a votului prin corespondență, ca soluție la o problemă reală.

„Aș vrea ca atunci să luăm deciziile raționale, cu bun simț, nu cu demagogie sau bufonerii din partea unor bufoni pe care îi știm foarte bine, cu gândul că în 2007 și în 2008 muți au plecat din țară tocmai pentru că unii care erau miniștri la Transport furau cu sutele de milioane. Și cum a spus domnul Vasile Blaga în 2009, că domnul Orban ar trebui arestat și încă nu a fost arestat, iar atunci mulți români au considerat că aici e o țară în care hoții și bufonii rămân în continuare, bufoni care dacă nu ar fi fost pe lista USL, nu ar fi fost azi în Parlament, care să ne dea lecții. Este o jignire pentru românii din diaspora să fie reprezentați de bufoni. Trebuie să ne organizăm în așa fel încât data viitoare să poată vota și mai mulți. Dar să nu transformați o problemă reală într-o simplă bufonerie sau un concert cu chitări”, a spus el.

Premierul a participat la o dezbatere în Parlament pe tema organizării votului din diaspora, unde a dat explicații pentru problemele apărute la secțiile de votare din străinătate. Premierul Victor Ponta și-a cerut scuze pentru faptul că mii de români nu au reușit să voteze, spunând că a „plătit prețul meritat”, făcând referire la pierderea alegerilor prezidențiale. Pe de altă parte, prim-ministrul le-a cerut deputaților să elaboreze o lege care să prevadă votul prin corespondență sau votul electronic, astfel încât dreptul la vot să fie asigurat tuturor românilor din țară și din străinătate. Una dintre variantele propuse de premier a fost și împuternicirea Autorității Electorale Permanente cu toate atribuțiile pentru organizarea alegerilor.

„Am plătit prețul politic, dar atrag atenția că cei care au votat în diaspora nu au venit neapărat de dragul unor partide politice care vorbesc în numele diaspora”, a spus premierul, în cadrul dezbaterilor. 

Citește și