După șeful SRI, Elena Udrea o atacă și pe șefa DNA: „Coldea conduce România cu secretele tuturor, Kovesi cu cătușele”

Publicat: 04 02. 2015, 22:53

Fostul ministru al Dezvoltării continuă seria acuzațiilor la adresa șefului Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, spunând că puterea pe care se datorează, în principal, relației pe care o are cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Să conduci din umbră și să nu știe nimic, este și asta o artă. Cel mai puternic om din România este cel care decide cine e arestat. Domnul Coldea este influent prin relația pe care o are cu doamna Kovesi”, a spus Udrea, la TVR 1.

În plus, ea a precizat că dosarul „Gala Bute” a fost deschis în urmă cu mai bine de patru ani, pe vremea când Kovesi nu era la conducerea DNA, timp în care nu a fost chemată să dea nicio declarație. În schimb, susține Udrea, s-a cerut arestarea ei fără să fie întrebată nimic despre acest dosar înainte.

„Politicieni, magistrați, oameni din presă acționează de teamă și la comandă”, a adăugat fosta șefă a PMP.

Ulterior, Elena Udrea a declarat că Florian Coldea nu a fost de acord cu numirea Alinei Bica la conducerea DIICOT, în prezent arestată preventiv.

„Când doamna Bica urma să fie numită, ea a fost pusă sub ascultare de doamna Kovesi”, a adăugat Udrea.

La final, fostul ministru al Dezvoltării și Turismului a precizat că „nu trebuie să dăm țara pe mâna unuia care conduce România, într-o mână cu cătușele, care sunt la Kovesi, și în cealaltă mână cu secretele tuturor”.