E. Lasconi, între familia tradițională și DREPTURILE LGBT: Căsătoria este între un bărbat și o femeie. Democrația înseamnă respect pentru minorități

Publicat: 03 10. 2024, 14:41
Actualizat: 03 10. 2024, 14:58

This browser does not support the video element.

Invitată joi la podcastul HotSpot, Elena Lasconi a discutat despre poziția sa față de căsătorie și drepturile minorităților. Referindu-se la controversa legată de referendumul pentru familie, Lasconi a reiterat clar că, pentru ea, „căsătoria este între un bărbat și o femeie” și că nu și-a schimbat poziția pe acest subiect.

Primarul de Câmpulung Muscel a explicat că, din discuțiile sale cu membrii comunității, aceștia nu au o problemă cu denumirea de „parteneriat civil” în loc de „căsătorie” și că sunt deranjați de faptul că sunt folosiți ca „masă de manevră în campaniile electorale”.

Dacă vrei într-adevăr să îți apleci urechea la minorități, atunci vorbește cu ele. Una este să-ți dai cu părerea de pe margine și alta este când vorbești cu persoanele respective, a spus Lasconi, subliniind că o democrație puternică înseamnă respect pentru toate minoritățile.

Referindu-se la viitoarele alegeri prezidențiale, Elena Lasconi a încurajat cetățenii să își aleagă candidații analizând cu atenție ce au realizat aceștia de-a lungul vieții și dacă au „schelete în dulap”.

Lasconi a criticat atmosfera actuală din politică, spunând că s-a săturat de „circ, certuri, atacuri și minciuni” și că nu va intra în acest tip de joc.

Eu îmi doresc ca oamenii să se uite care sunt candidații la alegerile prezidențiale de anul acesta, ce au demonstrat ei în viață dacă au schelete-n dulap și să voteze în consecință. Eu m-am săturat de circ, m-am săturat de certuri, m-am săturat de atacuri, de minciuni, de toate lucrurile astea. Eu nu am să intru în zona aia.

Sursa VIDEO: HotNews/ HotSpot

Sursa FOTO: Captură video HotSpot/ HotNews

CITEȘTE ȘI:

Elena Lasconi l-ar declara persona non grata pe Viktor Orban, dar ar guverna cu Kelemen Hunor, UDMR