Prima pagină » Știri politice » El este ministrul de pe lista neagră a lui Cioloș

El este ministrul de pe lista neagră a lui Cioloș

Detalii pe gandul

”Premierul Dacian Cioloș a avut o discuție cu ministrul Victor Grigorescu cu privire la anunțul ANI, în contextul în care integritatea este și va rămâne un principiu asumat de către toți membrii echipei guvernamentale și colaboratorilor săi. Evaluarea declarațiilor de avere ale ministrului Energiei, Victor Grigorescu, de către Agenția Națională de Integritate este un demers firesc, pe care această instituție îl face conform competențelor legale. Rezultatele acestei evaluări vor fi în măsură să clarifice aspectele legate de declarațiile de avere depuse de ministrul Energiei. Premierul speră ca rezultatele ANI să fie făcute public cât mai repede pentru a pune punct îndoielilor și comentariilor”, a declarat Liviu Iolu.

Premierul Dacian Cioloș a ajuns, vineri, la Guvern în jurul orei 15:00, pentru a se întâlni cu Victor Grigorescu, urmând să îi ceară lămuriri despre suspiciunile privind declarația de avere, conform unor surse Mediafax.

Victor Grigorescu a confirmat recent că a obținut 800.000 lei din închirierea către un offshore a platformei monitoreu.com. Presa a semnalat însă că site-ul nu ar exista, iar dacă a fost funcțional nu a lăsat urme semnificative în mediul online.

„Contractul a fost semnat cu un an și șapte luni înainte de a ajunge ministru și a durat un an de zile. Cum pot eu înlătura suspiciunea unui ziarist care mă acuză că acest contract are legătură cu poziția mea de ministru? (…) Ce am închiriat de am primit banii respectivi? Am auzit tot felul de ironii: că ar fi un yacht, că ar fi un palat sau mai știu eu ce bun luxuriant. Ei bine nu, nu era nimic exotic, ci doar un site de analiză pe surse deschise despre politicile comerciale europene. (…) Putem numi proiectul meu site sau platformă online, pentru că el respectă definiția acestora. El este, însă, mai mult o aplicație software pentru că răspundea unor nevoi specifice ale celui care interacționa cu ea”, a scris ministrul vineri pe Facebook.

El a susținut că platforma era un instrument de filtrare a informațiilor publice, pentru a le selecta pe cele relevante în vederea unei mai bune înțelegeri a politicilor comerciale europene.

„Nu era pentru publicul larg și în consecință nu era destinată vânzării de publicitate bazată pe trafic online. A fost un instrument de business pentru un număr redus de persoane, chiar dacă acest instrument a avut o adresă de internet ca orice alt site. Faptul că putea fi accesat de oricine nu îl făcea un site obișnuit. Iar simplul motiv pentru care nu mai funcționează astăzi ține de faptul că din aprilie 2015, când a încetat contractul, nu am mai avut nicio ofertă până în luna septembrie a aceluiași an când am decis să îl opresc. Am oprit proiectul pentru că nu mai funcționa și nici nu am simțit că poate continua așa cum era construit. Adresa de internet îmi aparține în continuare și nu am renunțat nici astăzi la ideea de a continua un astfel de proiect”, a precizat el, acuzând faptul că ar fi obiectul unei campanii de presă.

Autor