Elena LASCONI, candidatul USR la alegerile prezidențiale: „2024 este anul în care putem salva democrația”

Publicat: 29 06. 2024, 17:16
Actualizat: 29 06. 2024, 18:30

Elena Lasconi a fost votată, în Congresul USR de sâmbătă, să fie candidatul partidului la alegerile prezidenţiale. Din cele 581 de buletine de vot utilizate, Elena Lasconi a primit 531 de voturi (94,32%), Octavian Berceanu – 25 voturi (4,44%), iar Dumitru Stanca – 7 voturi (1,24%).

Nu m-am gândit niciodată în viața mea că o să ajung în punctul ăsta, dar cred că e bine. E un drum greu, de fiecare dată în viață drumul greu mi-a adus cele mai mari satisfacții, a spus Lasconi.

Preşedintele USR a făcut apel la formaţiunile politice de dreapta să vină să susţină proiectul la prezidenţiale al USR.

Este un moment foarte important. Am spus-o de pe 10 iunie, cred, de când am văzut acea hartă roşie, că 2024 este anul în care putem să îngropăm democraţia din România sau putem să o salvăm. Eu sunt sigură că fiecare dintre voi, fiecare român de bună credinţă îşi doreşte asta. Şi gândindu-mă la buna credinţă, fac apel la toate formaţiunile politice de dreapta să vină să susţină proiectul la prezidenţiale al USR. Spun asta pentru că singura soluţie de prosperitate pentru România este dreapta, din punctul meu de vedere, a mai spus Elena Lasconi.

Lasconi a avut un mesaj și pentru liderul PNL, Nicolae Ciucă, „să se gândească bine şi să cântărească bine ceea se întâmplă în acest moment în ţară şi dacă ne dorim cu toţii ca PSD-ul să nu ajungă la Cotroceni să vină să susţină proiectul USR”.

În ceea ce îl priveşte pe domnul Ciucă, este un militar de carieră, un domn cumsecade. Am auzit de la multă lume, încă nu am vorbit cu domnia sa, dar urmează să o fac pentru că sunt omul dialogului. Aş vrea să se gândească bine şi să cântărească bine ceea se întâmplă în acest moment în ţară şi dacă ne dorim cu toţii ca PSD să nu ajungă la Cotroceni să vină să susţină proiectul USR, a argumentat ea.

Elena Lasconi are 52 de ani, este de profesie economist, cu o carieră de 25 de ani în televiziune. Din 2020 este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcţie în care a fost realeasă în 2024.

CITEȘTE ȘI:

Congresul USR desemnează sâmbătă candidatul la PREZIDENȚIALE și alege noul Birou Național. Cine sunt competitorii Elenei Lasconi

Nicuşor Dan: Rămân partenerul USR-ului în misiunea pe care partidul şi-a stabilit-o