Elena Lasconi, despre protestele de la 10 august: „Toţi încercam să spunem către PSD: „Până aici!” Nu puteţi să călcaţi în picioare democraţia”

Publicat: 10 08. 2024, 14:58
Actualizat: 10 08. 2024, 15:03

Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel și liderul partidului Uniunea Salvați România, a comentat pe Facebook cu ocazia aniversării a 6 ani de la protestele de la 10 august 2018.

Primarul de centru-dreapta, în prezent candidat al USR la alegerile prezidențiale, spune că „a avut noroc să nu inhaleze gazele lacrimogene”.

„Acum 6 ani eram în Piaţa Victoriei la protest. Eu am avut noroc, nu ca alţii de lângă mine, care au inhalat, din plin, gazele lacrimogene”.

Elena Lasconi: „Am ieșit în stradă pentru a opri atacul pe care PSD, cu mâna lui Dragnea, îl dădea Justiției române”

Motivul pentru care a ieșit în stradă, spune Lasconi, a fost să „oprească atacul pe care PSD, cu mâna lui Dragnea, îl dădea Justiţiei române”.

„Eram mii de oameni, unii veniţi de departe, din străinătate, şi toţi încercam să spunem PSD: „Până aici! Nu puteţi să călcaţi în picioare democraţia în ţara asta”, a scris revoltată primarul din Câmpulung.

„Dar, la finalul serii, ne-au călcat ei în picioare, dând ordine aberante Jandarmeriei”, amintește Lascopni, adăugând că „tot nu s-a aflat cine a dat ordinele brutale, cine a greşit, cine n-a avut respect pentru cetăţenii care protestau paşnic, civilizat”.

Elena Lasconi acuză PSD și PNL

Sute de oameni au depus plângeri penale pentru că au fost vătămate de forțele de ordine. Lasconi acuză PSD și PNL că sunt părtașe la nenorocirea de pe 10 august care a avut amploarea mineriadelor și militează pentru o justiție depolitizată.

Justiţia politizată şi cotonogită de Iohannis, Dragnea, Predoiu, Gorghiu tot trage de timp şi, cel mai probabil, am putea vedea prescris şi acest dosar (…). Iohannis şi prietenii lui pesedişti ar trebui să-şi ia bocancii de pe gâtul Justiţiei. România are nevoie de o Justiţie lăsată să-şi facă treaba, de un guvern care-şi respectă cetăţenii şi de un preşedinte care lucrează în interesul lor! 10 august 2024 să fie ultimul 10 august în care vorbim despre asaltul pe care-l dau Iohannis şi PSD la Justiţie! Pe 10 august 2025 să vorbim despre cum am rezolvat problema asta!”, a încheiat Elena Lasconi.

Citește și: Nicolae Ciucă, despre „Jandarmeriada” de la 10 august 2018: „Nu trebuie să uităm niciodată acele momente negre din istoria recentă”