Elena Lasconi explică prezența lui Vald Voiculescu și Clotilde Armand pe listele USR: „Nu s-a auzit de niciun USR-ist care să fi luat vreun cent”

Publicat: 16 10. 2024, 17:13
Actualizat: 16 10. 2024, 17:21

This browser does not support the video element.

Președinta USR, Elena Lasconi, a răspuns miercuri la întrebările presei cu privire la prezența pe listele formațiunii a unor persoane suspectate de probleme cu justiția, precum Clotilde Armand și Vlad Voiculescu, subliniind că este „ciudat” ca USR să fie criticat, în contextul în care membrii săi nu au fost acuzați de corupție.

Elena Lasconi a fost întrebată despre doi membri marcanți ai partidului, Clotilde Armand și Vlad Voiculescu, în contextul propunerii USR de a organiza un referendum „Fără Penali”.

Nu s-a auzit de niciun USR-ist care să fi luat vreun cent vreodată, alții fură cu porbagajul. Știm că PSD și PNL sunt pline de penali, de penali pe bune (…) Instituțiile sunt politizate, încearcă să-ți creeze dosare. Pe mine mă interesează ce spune judecătorul, a declarat Lasconi.

Șefa USR a adăugat că și dacă un membru al familiei sale ar fi găsit vinovat, nu l-ar proteja, dar consideră că trebuie să existe un echilibru între acuzații și sentințele definitive.

Nu a arătat nimeni că vreunul dintre useriști a luat vreun leu vreodată, iar dvs. arătați cu degetul spre noi și nu spre cei care sunt corupți până în măduva oaselor, a concluzionat Lasconi.

USR cere PSD-PNL să deblocheze proiectul aflat la Senat care ar da undă verde unui nou referendum programat pe 24 noiembrie 2024. Este vorba despre Proiectul „Fără Penali”, care a trecut deja de Camera Deputaților, încă din anul 2020.

Odată trecut și de Senat, acesta ar urma să dea posibilitatea românilor să voteze dacă vor sau nu mai vor, în funcții publice, persoane care au probleme cu legea.  (detalii AICI)

Elena Lasconi s-a întâlnit miercuri cu primarul Capitalei, arătându-și susținerea față de cele 20 de proiecte ale edilului independent, precum și față de referendumul pe care Nicușor Dan îl propune bucureștenilor. Referendumul ar urma să aibă loc odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale.

Sursa: Facebook – USR

CITEȘTE ȘI:

Pe cine susține Nicușor Dan la PREZIDENȚIALE: Să vedem răspunsurile pe cele 20 de puncte și mai discutăm / Ciucă anunță proiect COMUN cu Nicușor Dan

CIUCĂ bate palma cu Nicușor Dan pe REFERENDUM / „O soluție care să rezolve capacitatea administrativă”